Για ποια έργα στην Πετρούπολη συζήτησαν δήμαρχος και περιφερειάρχης Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Για ποια έργα στην Πετρούπολη συζήτησαν δήμαρχος και περιφερειάρχης Αττικής

Η ανάγκη υλοποίησης έργων με αναπτυξιακό πρόσημο που σχετίζονται κυρίως με αναπλάσεις, οδική ασφάλεια αλλά και με την αναβάθμιση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στην Πετρούπολη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με τον δήμαρχο Πετρούπολης, Σ. Βλάχο, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Α. Καλογερόπουλος.

Ο δήμαρχος κατά τη συζήτηση εστίασε στη σημασία της δρομολόγησης για την υλοποίηση έργων ασφαλτοστρώσεων και βιοκλιματικής-ενεργειακής αναβάθμισης των πεζοδρομίων, επισημαίνοντας πως οι σχετικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί.

Παράλληλα συζητήθηκε και η προγραμματική σύμβαση κατασκευής του έργου «Εφαρμογή αποκατάστασης – Αξιοποίησης παλαιού καμινιού και ανάπλασης περιβάλλοντος χώρου», ενώ τονίστηκε η ανάγκη και έργων ηλεκτροφωτισμού στην πόλη, καθώς και αναπλάσεων στο θέατρο Πέτρας.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι, με δεδομένο πως η διοίκηση της Περιφέρειας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα έργα αναπλάσεων και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρούν με γρήγορες διαδικασίες στη δρομολόγηση των σχετικών παρεμβάσεων, τονίζοντας ότι αποτελούν αναπτυξιακό πυλώνα των τοπικών κοινωνιών. Σχετικά με την ανάγκη ασφαλτοστρώσεων τόνισε ότι έχει ζητηθεί ειδικό κονδύλι από το υπ. Εσωτερικών, προκειμένου να δρομολογηθεί ένα συνολικό πακέτο παρεμβάσεων σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

«Μας είχε προεγκριθεί ένα ποσό αλλά θα οριστικοποιήσουμε τις σχετικές αποφάσεις με τη νέα ηγεσία του υπουργείου», ανέφερε ο κ. Πατούλης. Επιπρόσθετα επανέλαβε την πρόθεση του να στηρίξει με συγκεκριμένες παρεμβάσεις το Θέατρο Πέτρας, όπως έχει γίνει και με άλλα σημαντικά Θέατρα της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας των Δήμων της Αττικής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε: «Προτεραιότητά μας είναι η επιτάχυνση των έργων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών αλλά και στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς χρονοτριβές. Περιφέρεια Αττικής και Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού συνεργαζόμαστε στενά και βάζουμε προτεραιότητες, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet