Για προοπτικές συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής με ΚτΥπ Α.Ε. συζήτησαν Γ. Πατούλης και Τ. Κατσίπος
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Για προοπτικές συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής με ΚτΥπ Α.Ε. συζήτησαν Γ. Πατούλης και Τ. Κατσίπος

Τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και η πορεία ωρίμανσης των μελετών που αφορούν στη δρομολόγηση υποδομών που θα καλύψουν τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε), Τ. Κατσίπο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε., Θ. Γιάνναρη, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (8/4) στα γραφεία της ΚτΥπ Α.Ε. στο Μεταξουργείο υπεγράφη και η σύμβαση για την ανέγερση του 4ου διθέσιου Νηπιαγωγείου και του 4ου δωδεκαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου (Οικοδομικές Εργασίες και Η/Μ Εγκαταστάσεις). Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 5,3 εκατ. ευρώ, έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ 2014-2020 (ΑΔΑ: 9ΣΑ17Λ7-ΩΑΛ) και αναμένεται, σύμφωνα με τη σύμβαση, να ολοκληρωθούν από τον ανάδοχο σε διάστημα 18 μηνών.

Κατά τη συζήτηση, τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΥπ Α.Ε. αναφέρθηκαν στο καλό κλίμα συνεργασίας με τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι η συμβολή τους είναι καθοριστική, προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικές υποδομές, που θα καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν, σε επίπεδο σχολικών μονάδων στην Αττική.

Μεταξύ άλλων, τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με την πορεία έργων που είναι ενταγμένα στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με τον περιφερειάρχη να επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης ωρίμανσης μελετών από την ΚτΥπ με στόχο να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς η διαδικασία δρομολόγησης αναπτυξιακών έργων. Ειδικότερα, από το ΠΕΠ Αττικής, χρηματοδοτούνται 22 πράξεις συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ για την κατασκευή -επέκταση σχολικών μονάδων, ενώ έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 10 εκατομμύρια ευρώ για την εκπόνηση μελετών ώστε να ωριμάσουν έργα σχολικών υποδομών, που θα χρηματοδοτηθούν από τη νέα χρηματοδοτική περίοδο, σημειώνει η διοίκηση.

Επιπλέον, έγινε ιδιαίτερη αναφορά για την συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και της Διαχειριστικής Αρχής της στην υλοποίηση έργων ενεργειακής αναβάθμιση σχολικών κτηρίων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι διευθυντές της  ΚτΥπ Α.Ε. Θ Κυριαζόπουλος και Χ. Μυγδάλης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:

«Σήμερα είχα τη χαρά να παραβρεθώ εδώ με τον πρόεδρο Τ. Κατσίπο, τον διευθύνοντα σύμβουλο Θ. Γιάνναρη και με τον εκπρόσωπο του αναδόχου στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στον Ασπρόπυργο, σε συνέχεια της σχετικής προέγκρισης που δόθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής.

»Η αποτελεσματική θωράκιση των σχολικών κτηρίων της Αττικής, προκειμένου να είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά μας, είναι ζήτημα  ύψιστης προτεραιότητας για μας. Η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ συμβάλλει έμπρακτα και με σημαντικά κονδύλια προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν. Η βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών, η δημιουργία νέων καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων αποτελούν βασικές μας προτεραιότητες. 

»Συνεργαζόμαστε στενά με τους Δήμους, με τα εμπλεκόμενα υπουργεία και με τα στελέχη της  ΚτΥπ Α.Ε. για να επιτευχθεί μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση και να υλοποιηθούν σημαντικά έργα υποδομών. Επενδύουμε στη νέα γενιά, για τα παιδιά μας που αποτελούν την ελπίδα αυτού του τόπου».

Από την πλευρά του ο κ. Γιάνναρης σημείωσε:

«Είναι συνεχής και άριστη η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττική. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τις συνεχείς προσκλήσεις για ωρίμανση, υλοποίηση, ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών μονάδων. Μέσα από αυτήν τη συνεργασία φαίνεται ξεκάθαρα η ευαισθησία του περιφερειάρχη για τη δημιουργία νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων. Εμείς ως ΚτΥπ με την αμέριστη βοήθεια του υπουργού μας κ. Καραμανλή, με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, θα συμβάλλουμε στην ενίσχυση των κτηριακών μονάδων όλης της χώρας».

Τέλος, ο κ. Κατσίπος ανέφερε:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η Αττική έχει τεράστια ανάγκη από καινούργια σύγχρονα σχολικά κτίρια, καθώς και από έργα που σχετίζονται με την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών.

»Στην προσπάθεια που κάνουν οι Κτιριακές Υποδομές έχουμε τη χαρά να έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση του περιφερειάρχη ο οποίος, όχι μόνο μας έχει κάνει πρόσκληση για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις των κτηρίων, αλλά και πρόσφατα εξασφάλισε και 10 εκατομμύρια ευρώ για την εκπόνηση μελετών ώστε να ωριμάσουν έργα σχολικών υποδομών που θα χρηματοδοτηθούν από την επόμενη χρηματοδοτική περίοδο.

»Οι Κτιριακές Υποδομές έχουν την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την αποτελεσματικότητα, ώστε με συγκεκριμένα εργαλεία να υλοποιήσουμε με τον αρτιότερο δυνατό τρόπο και υπό την εποπτεία του υπουργού υποδομών, κ. Καραμανλή, σημαντικά έργα.

»Είμαστε σε θέση να αποδώσουμε στους Δήμους της Αττικής, με τη βοήθεια του περιφερειάρχη, σημαντικά έργα σχολικών υποδομών και μάλιστα στον  συντομότερο δυνατό χρόνο. Είναι ρεαλιστικό να πούμε ότι από το 2023 θα είμαστε σε θέση, με τα εργαλεία που μας παρέχει ο περιφερειάρχης, να αρχίσουμε να δίνουμε στους Δήμους νέες σχολικές μονάδες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet