Γ. Πατούλης: Για την Περιφέρεια Αττικής βασική προτεραιότητα έχει η ανάπτυξη του Πόρου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Για την Περιφέρεια Αττικής βασική προτεραιότητα έχει η ανάπτυξη του Πόρου

Το ζήτημα του «Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις Υδατοκαλλιέργειες» και οι δυναμικές κινητοποιήσεις του Δήμου Πόρου κατά της θεσμοθέτησης βιομηχανικής ζώνης ιχθυοτροφείων στο νησί βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα (23/11) ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με τον δήμαρχο Πόρου, Γ. Δημητριάδης, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συζήτηση στην οποία συμμετείχε η αντιπεριφειάρχης Νήσων, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Ροΐδη-Μπήτρου και οι αντιδήμαρχοι Α. Παπαχρήστου και Ε. Παπαδοπούλου, έγινε εκτενής αναφορά στο ζήτημα και επισημάνθηκε η ανάγκη αναθεώρησης του σχεδιασμού προκειμένου να μη δημιουργηθεί περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στον Πόρο.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι το θέμα έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η οποία θα διεξαχθεί μεθαύριο Τετάρτη 25/11/2020, επισημαίνει η διοίκηση της Περιφέρειας.

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επεσήμανε ότι δεν μπορεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να περιορίζεται μόνο σε γνωμοδοτικό επίπεδο σε θέματα που αφορούν κρίσιμα ζητήματα όπως το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Υδατοκαλλιέργειες. «Για την Περιφέρεια Αττικής βασική προτεραιότητα έχει η ανάπτυξη του Πόρου σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Προς την κατεύθυνση αυτήν κομβικό ρόλο έχει η τουριστική, η περιβαλλοντική  και  πολιτιστική κληρονομιά. Το σχετικό θέμα των υδατοκαλλιεργειών στον Πόρο έχει ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και ως Περιφερειακή αρχή θα διατυπώσουμε συγκεκριμένη θέση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε σε μια σειρά από δράσεις και έργα της Περιφέρειας Αττικής τα οποία έχουν στο επίκεντρό τους την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών της Αττικής, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι συνέβαλλε έμπρακτα η Περιφέρεια Αττικής στην ολοκλήρωση του λιμένα στον Πόρο. Τέλος διατύπωσε την ευχή οι συνθήκες λόγω πανδημίας να επιτρέψουν σύντομα να πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet