Γ. Πατούλης: Διεκδικούμε άλλα περίπου 40 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια προς ανακούφιση περισσότερων πολιτών που έχουν ανάγκη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Διεκδικούμε άλλα περίπου 40 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια προς ανακούφιση περισσότερων πολιτών που έχουν ανάγκη

Η πορεία υλοποίησης της β’ φάσης του προγράμματος διανομής τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Αττικής μέσω του ΤΕΒΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΤΕΒΑ, Ι. Πασπάλα, σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή.

Στη σχετική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, συμμετείχαν επίσης η προϊσταμένη της Μονάδας Υλοποίησης και Παρακολούθησης πράξεων του Προγράμματος ΤΕΒΑ, Ε. Φωτοπούλου και η αναπλ. προϊσταμένη της διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Μ. Μίσκα.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε ότι ξεκίνησε και προχωρά ομαλά η υλοποίηση της β’ φάσης του προγράμματος για την απορρόφηση 17 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), μετά τη διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος προχώρησε με πολύ γρήγορες διαδικασίες, κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής.

«Μαζί με τις υπηρεσίες μας, τις οποίες ευχαριστώ ιδιαίτερα, κάναμε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καταφέρουμε μέσα σε ένα εξάμηνο να ολοκληρώσουμε διαδικασίες που δεν ολοκληρώθηκαν τα 2,5 προηγούμενα χρόνια» σημείωσε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας πως σε αυτή τη φάση προτεραιότητα είναι να προχωρούν οι σχετικές διαδικασίες με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να απορροφηθεί μέχρι το τέλος του 2020, όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό, για τους ωφελούμενους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενημέρωσε την προϊστάμενη αρχή του ΤΕΒΑ πως θα δημιουργηθεί ένα παρατηρητήριο, μέσω του οποίου θα παρακολουθείται καθημερινά βήμα-βήμα, η πορεία υλοποίησης του προγράμματος και παράλληλα θα καταγράφονται τυχόν προβλήματα οι αγκυλώσεις, προκειμένου να βρίσκονται άμεσα λύσεις και να μην παρατηρείται καμία καθυστέρηση στη διαδικασία.

«Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας», ανέφερε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε:

«Με δεδομένη τη μεγάλη σημασία του προγράμματος έχω ζητήσει απ’ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και όλους όσοι εμπλέκονται την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος. Δεν θα επιτρέψω καμία χρονοτριβή. Σκοπός μας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε άλλα περίπου 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε. Πρόκειται για ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με σκοπό να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε και να πετύχουμε».

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση και θα «τρέξουν» με γρήγορες διαδικασίες και τα συνοδευτικά μέτρα του προγράμματος, τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Από την πλευρά του ο κ. Πασπάλας επεσήμανε τη σημασία να υλοποιείται το πρόγραμμα με γρήγορους ρυθμούς για τη όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων, που θα ανακουφίσουν σημαντικά ευάλωτους πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet