Γ. Πατούλης: Ενισχύουμε τον στόλο της Πυροσβεστικής για την προστασία των πολιτών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Ενισχύουμε τον στόλο της Πυροσβεστικής για την προστασία των πολιτών

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παραβρέθηκε την Τετάρτη 20/5 στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής στην τελετή παράδοσης των 35 πυροσβεστικών οχημάτων.

Το οχήματα που παραδόθηκαν είναι τριών τύπων και συγκεκριμένα:

  • Εικοσιένα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου (4Χ4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα.
  • Δώδεκα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4) χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού.
  • Δύο ειδικά βραχιονοφόρα πυροσβεστικά οχήματα ωφέλιμου ύψους 20 μέτρων.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Σ. Κολοκούρη.

Η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων οχημάτων εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014 – 2020» και αφορά στο έργο «Εξοπλισμός αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών στην Περιφέρεια Αττικής».

Τόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης, όσο και ο κ. Κολοκούρης ευχαρίστησαν θερμά τον περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας τα οποία συνέβαλαν στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την παράδοση των οχημάτων. Όπως επισήμαναν ο στόλος που παραλαμβάνουν θα συμβάλλει έμπρακτα στην καλύτερη προστασία των πολιτών και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των έντονων καιρικών φαινομένων. Στη συνέχεια παρέδωσαν τιμητικές πλακέτες στον κ. Πατούλη εκφράζοντας έτσι τις ευχαριστίες τους στην Περιφέρεια.

Μετά το πέρας της παράδοσης ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Ενισχύουμε τον στόλο της πυροσβεστικής με κεντρικό στόχο μας την προστασία των πολιτών, του φυσικού περιβάλλοντος και την αποτελεσματικότερη πρόληψη των πυρκαγιών. Για την Περιφέρεια Αττικής η καλύτερη θωράκιση των συστημάτων πρόληψης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Τα 35 οχήματα διαφόρων τύπων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Αττικής και παραδόθηκαν σήμερα στην Πυροσβεστική αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη. Το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Αττικής, συνεπής στην προσπάθεια ενίσχυσης των σωμάτων ασφαλείας, θα είναι έτοιμη να αποδώσει ανάλογο εξοπλισμό οχημάτων και στην Ελληνική Αστυνομία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, Τοπική Αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση για να συμβάλλουμε στην καλύτερη προστασία των πολιτών. Προχωράμε για μια άλλη Αττική».

 Στην τελετή παράδοσης παρέστησαν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λ. Κοσμόπουλος, ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Ν. Μελετίου, ο προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας  Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥ∆ΕΠ) της Περιφέρειας Αττικής, Δ. Δρόσης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σ. Κολοκούρης, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος, Ι. Κλεφτοσπύρος, ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Α. Ράπανος, ο προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων, υποστράτηγος Π.Σ., Γ. Πουρναράς, ο συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής με έδρα την Αθήνα, υποστράτηγος Π.Σ., Χρήστος Λάμπρης και πλήθος πυροσβεστικών υπαλλήλων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet