Γ. Πατούλης: Επενδύουμε στην εξωστρέφεια του γαστρονομικού μας πλούτου
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: Επενδύουμε στην εξωστρέφεια του γαστρονομικού μας πλούτου

Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στην Έκθεση Τροφίμων της Βόρειου Αμερικής, τη Summer Fancy Food Show, η οποία διεξήχθη από 12 έως 14 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, η συμμετοχή της ήταν όπως πάντα, με ξεχωριστά ποιοτικά προϊόντα όπως αυγοτάραχο, μέλι, ελαιόλαδο, προϊόντα χαρουπιού, τυροκομικά και βότανα, τα οποία εκπροσωπήθηκαν από εννέα επιχειρήσεις – εκθέτες της Αττικής.

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια ενίσχυσε την εξωστρεφή προσπάθεια των επιχειρήσεών της με επιδότηση του κόστους συμμετοχής τους κατά 80%, καθώς και με άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως διερμηνεία καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, φωτογράφιση των προϊόντων τους, αποστολή newsletters σε επιλεγμένες λίστες αγοραστών και άλλες ενέργειες.

Σημειώνεται ότι στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής έλαβαν χώρα 175 εμπορικές συναντήσεις εκ των οποίων αναμένεται να ευοδωθούν σε εμπορικές συμφωνίες τουλάχιστον οι 75.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Επενδύουμε στην εξωστρέφεια του γαστρονομικού μας πλούτου, που αποτελεί από τα βασικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας. Σ΄αυτό το πλαίσιο και προς αυτή την κατεύθυνση στις προτεραιότητές μας είναι σε συνεργασία και με τον αρμόδιο περιφερειακό μας σύμβουλο Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Σ. Βοϊδονικόλα, να στηρίζουμε με στοχευμένες δράσεις τις τοπικές επιχειρήσεις και να συνδράμουμε έμπρακτα στην προσπάθειά τους να προβάλλουν τα προϊόντα μας στο εξωτερικό».

Το τριήμερο που διήρκησε η έκθεση, το Περίπτερο της Αττικής επισκέφθηκαν σημαίνοντες παράγοντες της αγοράς (διανομείς και διεθνείς αγοραστές) και όλα τα μέλη της Προξενικής Αρχής της Νέας Υόρκης.

Στο Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής παραβρέθηκαν ο γενικός πρόξενος Κούτρας Κων/νος, ο πρόξενος Παπαγεωργίου Δημήτρης, ο προϊστάμενος Α’ ΟΕΥ Θωμόπουλος Νικόλαος και η Βαξεβανίδου Μαρία, επικεφαλής του διπλωματικού Τύπου. Επίσης, το Περίπτερο επισκέφθηκε η εντεταλμένη σύμβουλος του Enterprise Greece Αλεξανδροπούλου Μπέτυ. Την Περιφέρεια Αττικής στην εν λόγω έκθεση εκπροσώπησε η Σταυρουλάκη Βασιλική, προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet