Γ. Πατούλης: Η ειλικρινής και ισότιμη σχέση πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης αποτελεί πάγια θέση μου
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Γ. Πατούλης: Η ειλικρινής και ισότιμη σχέση πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης αποτελεί πάγια θέση μου

Με αφορμή όσα ελέχθησαν την Πέμπτη 23/7, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο περιφερειάρχης Αττικής κάνει τη δική του τοποθέτηση.

Ειδικότερα, ο κ. Γιώργος Πατούλης σημειώνει:

Ως δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος υποστήριζα την άποψη ότι πρέπει μεταξύ Δήμων και Περιφερειών  να υπάρχει ειλικρινής και ισότιμη συνεργασία, ιδίως σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.

Ως περιφερειάρχης Αττικής, στον έναν χρόνο της θητείας μου, υπηρετώ έμπρακτα, με συνέπεια κι ευθύνη, την άποψη αυτή. Έχω αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας και με τους 66 Δήμους της Αττικής και προωθώ από κοινού με τις αιρετές διοικήσεις τους, πέρα από μια σειρά έργων και παρεμβάσεων κι ένα νέο σχέδιο,  για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων του Λεκανοπεδίου.

Η άποψη που εξέφρασα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ, παρουσία των υπουργών Περιβάλλοντος κι Εσωτερικών κ.κ. Χατζηδάκη και Θεοδωρικάκου, για την ανάγκη να έχουμε ως Περιφέρειες ρόλο και λόγο στους Διαβαθμιδικούς Συνδέσμους υπηρετεί έναν σκοπό, τη βελτίωση του μοντέλου λειτουργίας τους, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στον ρόλο τους, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών.

Είναι μια πρόταση που δεν στρέφεται ενάντια στον σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο που επιτελούν οι Δήμοι και η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, που με συνέπεια υπηρέτησα πάνω από 20 χρόνια, αλλά πρόταση η οποία υπηρετεί την εθνική προσπάθεια να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας, σε όλην την επικράτεια, σύγχρονο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα προστατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία και θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Αυτός ο σκοπός πρέπει να είναι κοινός για την Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet