Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας

Με αφορμή την επανέναρξη της κρουαζιέρας και λόγω της συνέχισης της πανδημίας Covid-19, με κεντρικό σκοπό την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής,  σύμφωνα με τις οδηγίες του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και υπό τον συντονισμό της αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς, Σ. Αντωνάκου, έχουν λάβει σειρά μέτρων και δράσεων.

Μεταξύ άλλων, το τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου Λιμένα Πειραιά της διεύθυνσης  Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων, έχει ενισχυθεί με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, ενώ έχει ενεργοποιηθεί η τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας (213 1602628) και τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία: [email protected] και [email protected]  για τη διαχείριση συμβάντων Δημόσιας Υγείας σε 24ωρη βάση.

H διοίκηση της Περιφέρειας σημειώνει ότι το τμήμα έχει ενισχυθεί με δύο γιατρούς από την αρχή της επιδημίας για την διαχείριση συμβάντων Δημόσιας Υγείας. Επίσης, έχει στελεχωθεί με δύο Επόπτες Δημόσιας Υγείας. Βασική αποστολή τους είναι να συμβάλλουν με υγειονομικούς ελέγχους στη διαπίστωση εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο πλαίσιο της πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού στα κρουαζιερόπλοια και στις εγκαταστάσεις κρουαζιέρας του ΟΛΠ.

Επιπλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας, για την εφαρμογή χρωματικού κώδικα στην Ψηφιακή Πλατφόρμα της Εθνικής Ναυτιλιακής Θυρίδας, προκειμένου να εξασφαλιστεί ταχύτερα ο εντοπισμός των θετικών Ναυτιλιακών Δηλώσεων Υγείας. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται σε συνεργασία και με τις εταιρείες κρουαζιέρας για τον σχεδιασμό σε πιλοτική εφαρμογή προγράμματος επιδημιολογικής επιτήρησης των λυμάτων SARS COV-2 για τον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας. Επιπρόσθετα υπάρχει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και διερευνάται η δυνατότητα μετάφρασης του έντυπου «υποχρεωτικής δήλωσης λοιμώδους νοσήματος κρούσματος λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό SARS-COV-2» στο πλαίσιο της τυποποίησης των επιδημιολογικών δεδομένων από την πύλη εισόδου (Υγειονομείο Λιμένα) στον ΕΟΔΥ.

Με αφορμή την ενημέρωση που είχε ο κ. Πατούλης για τη σχετική προετοιμασία των υπηρεσιών επεσήμανε:  

«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Αττική και κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι  η προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. Συνεργαζόμαστε στενά με το υπουργείο Ναυτιλίας, με τον ΕΟΔΥ, τον Δήμο Πειραιά, τον ΟΛΠ, τις εταιρείες κρουαζιέρας και όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να προασπίσουμε της ασφάλεια των ταξιδιωτών στην πρώτη και μεγαλύτερη πύλη της χώρας. Στη μάχη περιορισμού των επιπτώσεων της πανδημίας,  διαθέτουμε τα απαραίτητα εργαλεία για την αποτελεσματική υγειονομική θωράκιση της Αττικής. Σε αυτήν την προσπάθεια είναι αναγκαίο όλοι μας  να τηρούμε τους απαραίτητους κανόνες  για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών».

Η περιφερειακή αρχή αναφέρει ότι για το έτος 2021 και μέχρι σήμερα το τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου Λιμένα Πειραιά της δ/νσης Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Π.Ε Πειραιώς και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, ως αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του Αναθεωρημένου Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού, έχει διαχειριστεί πάνω από 30 συμβάντα Δημόσιας Υγείας σε εμπορικά και πλοία της ακτοπλοΐας στον λιμένα του Πειραιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet