Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στη θωράκιση της υγείας των πολιτών
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στη θωράκιση της υγείας των πολιτών

Στην αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδίου, στόχος του οποίου θα είναι η θωράκιση της υγείας των πολιτών και η υλοποίηση δράσεων πρόληψης  και προσυμπτωματικού ελέγχου, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στα εγκαίνια λειτουργίας νέου ψηφιακού στεφανιογράφου στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Ο κ. Γ. Πατούλης με αφορμή τα εγκαίνια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, παρουσία και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, έκανε αναφορά στον στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας που είναι η βελτίωση της υγείας όλων των πολιτών και η μείωση των ανισοτήτων.

Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των πολιτών, μέσα από τη διάθεση ιατρικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας. Σήμερα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, διαθέσαμε στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, ψηφιακό στεφανιογράφο υψηλής ποιότητας, παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

»Συγχαρητήρια στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου για τις προσπάθειες που καταβάλλουν προς όφελος του ασθενών και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

»Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την υγειονομική θωράκιση των κατοίκων της Αττικής. Θέλουμε ο κάθε πολίτης μέσα από την πρόληψη και  τον προσυμπτωματικό έλεγχο, να έχει την ευκαιρία επιλογής ενός υγιεινού τρόπου ζωής».

Ο ψηφιακός στεφανιογράφος εξασφαλίστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και έρχεται να καλύψει επιτακτικές ανάγκες στο τομέα υγείας των πολιτών. Πρόκειται για μια δράση που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας και ολοκληρώνεται η παράδοση του υλικού από τη νέα αρχή.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χ. Δήμας, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Θ. Βαθιώτης, στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού δυναμικού του Νοσοκομείου, κ.ά.

Στα εγκαίνια του νέου ψηφιακού στεφανιογράφου
στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών ο Γ. Πατούλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet