Γ. Πατούλης: Η ψηφιακή μετάβαση είναι μία κομβικής σημασίας διαδικασία
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Η ψηφιακή μετάβαση είναι μία κομβικής σημασίας διαδικασία

Με ομιλία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στα εγκαίνια της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας «Beyond 4.0» η οποία πραγματοποιείται στη ΔΕΘ και με ειδική εκδήλωση στο Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής αναδείχθηκε ο κομβικός ρόλος των υπηρεσιών της Περιφέρειας στο κοινό όραμα της μετάβασης σε μία νέα εποχή που η ψηφιακή τεχνολογία θα έχει πρωταγωνιστική θέση, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής το εφαλτήριο για την ψηφιακή μετάβαση και το πέρασμα στη νέα εποχή, γρήγορα και αποτελεσματικά, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον πολίτη», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα: «Η Περιφέρεια Αττικής στη νέα εποχή: ψηφιακές υπηρεσίες με επίκεντρο τον πολίτη».

Η περιφερειακή αρχή τονίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι πρωτοπόρος καθώς αυτή τη στιγμή περισσότερες από 200 υπηρεσίες της διατίθενται ψηφιακά, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του πολίτη.  Σύντομα, ο αριθμός των ψηφιακά παρεχόμενων υπηρεσιών θα ανέλθει στις 253, ενώ παράλληλα παρέχεται διαδικτυακά αναλυτική πληροφόρηση για περισσότερες από 500 υπηρεσίες – όλες διαθέσιμες μέσα από την Ενιαία Ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό μέρος των παρεχόμενων από αυτό υπηρεσιών να αφορά στην Περιφέρεια Αττικής.

«Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Περιφέρεια Αττικής θα αποτελέσει “πιλότο” στον τομέα των Ψηφιακών Υπηρεσιών για όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Οι δράσεις που έχουμε υλοποιήσει, δείχνουν τον δρόμο για το ψηφιακό μας μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για την ειδική εκδήλωση στο περίπτερό της στη ΔΕΘ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet