Γ. Πατούλης: Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων και μετά το τέλος του έτους
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων και μετά το τέλος του έτους

Τη βούληση του να συνεχίσει τη διεκδίκηση της παράτασης των συμβάσεων όσων εργαζομένων έχουν προσληφθεί στις Περιφέρειες και στους Δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας, με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και μετά το τέλος του έτους διατύπωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, απευθυνόμενους στους συμβασιούχους που απασχολούνται στην Περιφέρεια, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Στη σχετική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την τροπολογία του ΥΠ.ΕΣ. που κατατέθηκε πρόσφατα και η οποία προβλέπει την παράταση μέχρι τις 31/12/2021 των συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συμμετείχαν επίσης ο εκτελεστικός γραμματέας, Γ. Σελίμης και η γενική διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας και Ανθρώπινου Δυναμικού της Περιφέρειας, Γ. Προκοπιάδου.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι σε θετική κατεύθυνση, επισημαίνοντας πως είναι και αποτέλεσμα των συνεχών διεκδικήσεων από πλευράς του, τόσο από τη θέση του περιφερειάρχη όσο και από τη θέση του α’ αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ, προς το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, είναι απολύτως αναγκαίο να παραταθούν οι συμβάσεις όσων έχουν προσληφθεί για να αντιμετωπιστεί η πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας, 422 στον αριθμό, και μετά το τέλος του έτους.

«Η αδιάλειπτη συνεισφορά σας στην κάλυψη αυτών των αναγκών, με δεδομένα τα σημαντικά κενά που υπάρχουν λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού, επιβεβαιώνει την ανάγκη περαιτέρω ανανέωσης των συμβάσεων. Όλο αυτό το διάστημα που εργάζεστε σε κρίσιμες υπηρεσίες της Περιφέρειας έχετε αποκτήσει μια σημαντική εμπειρία γι’ αυτό και κρίνουμε και την περαιτέρω παραμονή σας απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία και την άρτια ανταπόκριση των υπηρεσιών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης διεμήνυσε στους συμβασιούχους ότι τους θεωρεί μέλη της ευρύτερης οικογένειας της Περιφέρειας και επισήμανε πως η προσπάθεια που δίνει όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να παραταθούν οι συμβάσεις τους θα συνεχιστεί με την ίδια δυναμική στο πλαίσιο του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, με συνοδοιπόρους τους ίδιους τους εργαζόμενους.

«Από την πλευρά μου, και αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή σας στην προσπάθεια διασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας των ΟΤΑ, προς όφελος πάντα των πολιτών, θα ξαναθέσω το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο στην ΕΝΠΕ όσο και στην ΚΕΔΕ, με στόχο να βρεθεί μία βιώσιμη λύση», επισήμανε ο κ. Πατούλης και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet