Γ. Πατούλης: Με στρατηγικό σχέδιο στοχεύουμε στην τουριστική ανάπτυξη και την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Με στρατηγικό σχέδιο στοχεύουμε στην τουριστική ανάπτυξη και την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στην 22η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εγκρίθηκε ο ορισμός του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» ως φορέας Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού – DMMO (Destination Management and Marketing Organization) στην Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει ότι αξιοποιώντας τις διατάξεις του Ν.4875/2021, στον οποίο προβλέπονται ρυθμίσεις που ενισχύουν τη χάραξη και άσκηση πολιτικών για την τουριστική ανάπτυξη σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, δίνει απάντηση στις σύγχρονες ανάγκες και τις προκλήσεις ενός βιώσιμου τουριστικού προϊόντος. Επιπλέον, αναγνωρίζεται ως προτεραιότητα σε εθνικό επίπεδο, η σύνδεση της βιωσιμότητας και της αειφορίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς με την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, ώστε οι επιμέρους δραστηριότητες να ασκούνται σε ισορροπία μεταξύ τους.

Ως εκ τούτου, το Περιφερειακό Συμβούλιο έλαβε τη σχετική απόφαση σύστασης του DMMO, έπειτα από την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής, που είχε ήδη γνωμοδοτήσει θετικά να λειτουργήσει Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, η λειτουργία μίας τέτοιας σύγχρονης και ευέλικτης δομής, θα συμπληρώσει και θα ενισχύσει το έργο που πραγματοποιεί ήδη η Περιφέρεια Αττικής για την τουριστική ανάπτυξη, προς όφελος του τουριστικού τομέα, της περιφερειακής οικονομίας, και των τοπικών κοινωνιών της Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μετά τη λήψη της απόφασης σύστασης DMMO, ανέφερε:

«Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο με στόχο ο τουρισμός να αποτελέσει επιταχυντή  για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών. Η τουριστική προβολή της Αττικής αποτελεί ένα κρίσιμο στοίχημα ανάπτυξης της Περιφέρειας καθώς και της εθνικής οικονομίας. Ως διοίκηση επενδύουμε συνεχώς στην αναβάθμιση των υποδομών της Αττικής. Σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και όλους τους αρμόδιους φορείς καταρτίζουμε το πλαίσιο για την υλοποίηση των βημάτων που θα οδηγήσουν μέσα από την τουριστική ανάπτυξη, στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Η σύσταση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, DΜMO, μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής, τη Νέα Μητροπολιτική Αττική θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση αυτού του στρατηγικού μας σχεδιασμού».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet