Γ. Πατούλης: Οι εθελοντικές οργανώσεις αποτελούν ισχυρούς συμμάχους της Περιφέρειας Αττικής στην Πολιτική Προστασία
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Οι εθελοντικές οργανώσεις αποτελούν ισχυρούς συμμάχους της Περιφέρειας Αττικής στην Πολιτική Προστασία

Η κατάθεση προτάσεων, η ανταλλαγή απόψεων, η καταγραφή προβλημάτων και ο συντονισμός εθελοντών και Περιφέρειας, ενόψει της θερινής περιόδου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που οργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή εκπροσώπων 70 εθελοντικών φορέων Πολιτικής Προστασίας της Αττικής, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Εθελοντισμού Αττικής, Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, η οποία είχε αναλάβει τον συντονισμό και την υλοποίηση της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Απριλίου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που μπορούν να έχουν οι εθελοντικές ομάδες σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και αντιμετώπισης κρίσεων μετά από φυσικές καταστροφές.

«Στην Περιφέρεια Αττικής θέλουμε ισχυρούς συμμάχους μας τους εθελοντές. Η συμβολή των ομάδων Πολιτικής Προστασίας στην διαχείριση κρίσεων μετά από φυσικές καταστροφές που παρατηρούνται, λόγω και της κλιματικής αλλαγής, με μεγαλύτερη συχνότητα μπορεί να είναι καθοριστική.

»Η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία και σε συνεργασία με το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας Αττικής, θα μπορέσει συντονισμένα να αντιμετωπίσει κάθε δύσκολη κατάσταση.

»Στον σχεδιασμό μας είναι η οργάνωση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας, με σύγχρονο εξοπλισμό. Το επιχειρησιακό κέντρο θα λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και θα στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό. Θα είναι διασυνδεδεμένο με όλα τα υφιστάμενα επιχειρησιακά κέντρα και θα ανταποκρίνεται σε όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις» σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Στο σημαντικό έργο των εθελοντών αναφέρθηκε, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, όσο και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.

Όπως επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, οι εθελοντικές οργανώσεις και τα μέλη τους δίνουν δυναμικό «παρών» σε περιόδους φυσικών καταστροφών και θεομηνιών. Στο πλαίσιο αυτό, εξήραν τον ρόλο τους και την καλή τους συνεργασία και κατά την πρόσφατη θεομηνία «Μήδεια». Επίσης, υπογράμμισαν ότι η εκδήλωση θα αποτελέσει την αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων, καθώς στόχος της Περιφέρειας είναι να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο των εθελοντικών οργανώσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκτός από τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, αντιπεριφερειάρχες, εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο υπηρεσιακός διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι από τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσης Σιώμος.  

Στο πλαίσιο της συζήτησης κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις οι οποίες θα αξιοποιηθούν για την καλύτερη οργάνωση και τον συντονισμό για το μέλλον, επισημαίνει η διοίκηση της Περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των εθελοντών, στην εξασφάλιση κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ προτάθηκε να υπάρξουν δράσεις στα σχολεία, προκειμένου να ενισχυθεί ο εθελοντισμός. Επίσης, έγινε πρόταση για έκδοση ειδικής κάρτας εθελοντή, να θεσμοθετηθεί ειδικό σύστημα μοριοδότησης και να εξασφαλισθούν ειδικές άδειες, που θα τους επιτρέπουν -σε έκτακτες περιπτώσεις- να απουσιάζουν δικαιολογημένα, από τις εργασίες τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet