Γ. Πατούλης: Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ενότητα και την ομοψυχία για το καλό της πατρίδας μας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ενότητα και την ομοψυχία για το καλό της πατρίδας μας

Μήνυμα ενότητας ενόψει των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα απέστειλε, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Σε αυτό ο περιφερειάρχης αναφέρει:

Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, συγκίνησης και περηφάνιας για όλους τους Έλληνες. Παράλληλα είναι μία ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους ήρωες του 1940, που ύψωσαν το εθνικό τους ανάστημα, λέγοντας ένα ηχηρό «όχι» στον φασισμό και στον ολοκληρωτισμό.

Είμαστε υπερήφανοι για τους ήρωες μας. Συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να μας διδάσκουν, ότι η ελευθερία κερδίζεται με αρετή και τόλμη, με προσπάθεια και θυσίες.

Έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα, αλλά και πρότυπο τη στάση τους, οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε την ενότητα και την ομοψυχία για το καλό της πατρίδας μας.

Μακριά από ιδεοληψίες που κράτησαν τη χώρα μας πίσω και πέρα από κομματικές ταυτότητες, οφείλουμε να δώσουμε και εμείς με τη σειρά μας τη δική μας μάχη, για να οδηγήσουμε την Ελλάδα μας στην εθνική αναγέννηση.

Η θυσία των προγόνων μας ας γίνει για εμάς χρέος ενότητας και προσήλωσης στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Και αυτά τα ιδανικά οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά, η οποία πρέπει να ενστερνισθεί τα διδάγματα του έπους του ’40 και να αντιληφθεί ότι μόνο με την Εθνική ενότητα, την Ιστορική μνήμη του λαού μας και το δημοκρατικό πολίτευμα θα διαφυλάξουμε αυτήν την ιερή πατρίδα.

Το μήνυμα του Έπους του ’40 είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επίκαιρο. Είναι ανάγκη να αποδείξουμε ότι θα τα καταφέρουμε μόνο αν είμαστε ενωμένοι, μακριά από διχασμούς.

Ας τιμήσουμε, λοιπόν, τους ήρωες του 1940, αντλώντας από το παράδειγμά τους δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, για να δώσουμε και να κερδίσουμε τις δικές μας μάχες.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet