Γ. Πατούλης σε εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας: Σας ευχαριστώ που κάνετε τον κόσμο μας καλύτερο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης σε εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας: Σας ευχαριστώ που κάνετε τον κόσμο μας καλύτερο

Το σημαντικό έργο των εθελοντών στην αντιμετώπιση και διαχείριση των φυσικών καταστροφών που έχουν πλήξει τη χώρα εξήρε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, βραβεύοντας εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, κατά τη σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον κ. Πατούλη για την προσφορά του στον τομέα του εθελοντισμού και όλες τις σχετικές δράσεις της Περιφέρειας Αττικής από την πρόεδρο του ΙΔΑΦΚ, Ξ. Γεωργιάδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας, η αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα εθελοντισμού, Ε. Μπαρμπαγιάννη, ο πρώην αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και ενεργό μέλος εθελοντικών οργανώσεων, Α. Κόκκαλης.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική βράβευση και ευχαρίστησε όλα τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων για την προσφορά τους στην προστασία των πολιτών.

«Στις αλλεπάλληλες μεγάλες κρίσεις που η ελληνική κοινωνία έχει διέλθει την τελευταία, ειδικά, δεκαετία, οι εθελοντές, σε συνεργασία με τον μηχανισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πάντα σας χρειάζεται, είστε οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Mε την παρουσία και προσφορά σας αποδεικνύετε ότι η ανθρωπιά και το φιλότιμο μπορούν να κατορθώσουν το ακατόρθωτο τις ώρες που η χώρα αποσυντίθεται. Αυτό είναι και το μήνυμα της ανάπτυξης και της εθελοντικής συνείδησης».

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι στην Περιφέρεια Αττικής 93 εθελοντικές οργανώσεις που είναι ενταγμένες στο μητρώο εθελοντών της ΓΓΠΠ δραστηριοποιούνται σε δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης.

«Έχουμε δεσμευθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής θα είναι η κοινωνία της συμμετοχής όπου ο εθελοντής θα συμμετέχει στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την κοινωνική ετοιμότητα. Προς αυτήν την κατεύθυνση συντονίζουμε τις δράσεις και τον σχεδιασμό μας καθημερινά, και στην πράξη μέσα απ’ τις μεγάλες ή μικρές κρίσεις και καταστροφές. Σας ευχαριστώ που κάνετε τον κόσμο μας καλύτερο. Για την αφοσίωση στο ηθικό καθήκον της προσφοράς, όπως όλοι σας καθημερινά και σιωπηλά το ενσαρκώνετε με το παράδειγμά σας. Σας ευχαριστούμε εκ μέρους κάθε ενός των πολιτών της Αττικής», τόνισε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet