Γ. Πατούλης σε συνέδριο ΕΝΠΕ: Στο μη περαιτέρω η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Γ. Πατούλης σε συνέδριο ΕΝΠΕ: Στο μη περαιτέρω η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής

Το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που υπάρχει στην Περιφέρεια Αττικής λόγω της κινητικότητας των υπαλλήλων, αλλά και της έλλειψης προσλήψεων, έθεσε ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Εσωτερικών ο περιφερειάρχης Αττικής και α’ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, Γ. Πατούλης, σε παρέμβασή του στο πλαίσιο του τακτικού συνεδρίου της ΕΝΠΕ, που διεξάγεται αυτό το διήμερο στην Αιδηψό.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, ο κ. Πατούλης, μετά τις τοποθετήσεις του υπουργού Εσωτερικών, Μ. Βορίδη και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Σ. Πέτσα, αναφερόμενος στο ζήτημα της «αφυδάτωσης» κρίσιμων υπηρεσιών της Περιφέρειας από προσωπικό, έκανε λόγο για μία κατάσταση που έχει φτάσει στο «μη περαιτέρω», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά και η οποία χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

«Στην Περιφέρεια Αττικής το σύνολο των θέσεων είναι 3.577 και έχουμε καλυμμένες τις 2.008, εκ των οποίων οι 295 ήταν αποχωρήσεις από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 που εμείς αναλάβαμε.

Έχω την ηθική υποχρέωση να αναφερθώ στο σοβαρό αυτό ζήτημα, στο πλαίσιο του συνεδρίου μας, καθώς αν συνεχιστεί αυτή η “αιμορραγία” οι υπηρεσίες μας θα “ερημώσουν” και δεν θα είμαστε σε θέση να λειτουργούμε αποτελεσματικά υπέρ των πολιτών», σημείωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε:

«Είναι ανάγκη να ξαναδούμε το ζήτημα της κινητικότητας, καθώς με δεδομένο ότι στην Αττική βρίσκονται όλα τα υπουργεία και οι ανεξάρτητες αρχές, πολλοί εργαζόμενοι επιλέγουν να αποχωρήσουν από την Περιφέρεια και να μετακινηθούν σε αυτούς τους φορείς, όπου οι μισθολογικές τους απολαβές θα είναι καλύτερες.  

Οι προσπάθειες που γίνονται σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων στην Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σημαντικές και στο πλαίσιο της πολύ εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουμε πιστεύω ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την επίλυση του ζητήματος», σημείωσε ο περιφερειάρχης.  

Κλείνοντας την παρέμβασή του ζήτησε την παράταση των συμβάσεων των υπάλληλων ορισμένου χρόνου που καλύπτουν έκτακτες ανάγκες λόγω πανδημίας, τονίζοντας την ανάγκη να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Από την πλευρά του στην ομιλία του, ο κ. Βορίδης αναγνώρισε τις σημαντικές διαστάσεις του προβλήματος και δεσμεύτηκε ότι οι εγκριτικές αποφάσεις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα υλοποιηθούν άμεσα, καθώς εντός του Δεκεμβρίου θα γίνουν οι σχετικές προκηρύξεις και μέχρι το Μάρτιο θα έχουμε προσωρινούς πίνακες με τους οποίους θα είναι δυνατές οι προσλήψεις προσωπικού, που αναλογεί στον κάθε φορέα της Αυτοδιοίκησης.

Το σοβαρό πρόβλημα με την υποστελέχωση των Περιφερειών έθεσε στην κεντρική του ομιλία, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet