Γ. Πατούλης στο ΠΕΣΥ Αττικής: Από την πρόσφατη κρίση σίγουρα μάθαμε πολλά…
Κοινωνία

Γ. Πατούλης στο ΠΕΣΥ Αττικής: Από την πρόσφατη κρίση σίγουρα μάθαμε πολλά…

Στον απολογισμό των δράσεων όσον αφορά τη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας «Ελπίς» από τον μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κατά την εισήγησή του στη σημερινή (2/2) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Στόχος μας δεν είναι η άσκοπη αντιπαράθεση, αλλά η ανάδειξη της αλήθειας και η επίτευξη μέγιστης δυνατής συναίνεσης στη διαρκή μας προσπάθεια να προστατεύσουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε, να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών μας, καθώς και να είμαστε πραγματικά χρήσιμοι στους πολίτες της Αττικής» τόνισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Όμως είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε μέχρι τέλους με όσους προσπαθούν να παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο και να λένε συστηματικά ψέματα. Το έχω πει στο παρελθόν, θα το ξαναπώ και τώρα. Με το λαϊκισμό και όσους τον υπηρετούν δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε. Δεν θέλουμε να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις, ούτε να ισχυριστούμε ότι όλα πήγαν καλά».

Εν συνεχεία παρέθεσε οκτώ σημεία -«αλήθειες» όπως τα χαρακτήρισε- τα οποία σύμφωνα με τον ίδιον αποδεικνύουν ότι η Περιφέρεια Αττικής είχε προετοιμαστεί κατάλληλα και λειτούργησε στον μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων της.

Ο κ. Πατούλης επίσης επισήμανε κατά την παρέμβασή του:

«Από την πρόσφατη κρίση σίγουρα μάθαμε πολλά.  Με 8 αλήθειες απαντάμε στα ψέματα και την άδικη κριτική που δεχθήκαμε τις τελευταίες ημέρες. Θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να γίνει σύντομα πράξη η δέσμευση του πρωθυπουργού, ο οποίος, με μεγάλη και πρωτοφανή γενναιότητα, όχι μόνον ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες, αλλά παραδέχθηκε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας καλύτερος κι αποτελεσματικότερος μηχανισμός, με καλύτερο επιτελικό συντονισμό και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, περισσότερα μέσα και προσωπικό, προκειμένου η επόμενη κακοκαιρία να μας βρει πιο έτοιμους και πιο αποτελεσματικούς. Προσυπογράφουμε την ανάγκη αυτή και είμαι, ως περιφερειάρχης Αττικής, έτοιμος να συμβάλλω στην εθνική προσπάθεια, με όρους ειλικρίνειας και ισοτιμίας. Αυτό άλλωστε επιτάσσει το συμφέρον των πολιτών, στην εξυπηρέτηση του οποίου είμαι πολιτικά, θεσμικά και ηθικά ταγμένος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet