Γ. Πατούλης: Στόχος μας η δημιουργία πρότυπης μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων στην Ανατολική Αττική
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Στόχος μας η δημιουργία πρότυπης μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων στην Ανατολική Αττική

Στην αναγκαιότητα επιτάχυνσης των ενεργειών δημιουργίας του δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και την ίδρυση λειτουργίας διαδημοτικής μονάδας επεξεργασίας (ΜΕΒΑ) στην περιοχή αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους δημάρχους Μαρκοπούλου, Κ. Αλαγιάννη, Παιανίας, Ι. Μάδη, Σπάτων – Αρτέμιδος, Δ. Μάρκου και Ραφήνας – Πικερμίου, Ευαγ. Μπουρνούς.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας, ο επιστημονικός συνεργάτης του περιφερειάρχη σε θέματα Διαχείρισης Απορριμμάτων, Α. Μαυρόπουλος, το στέλεχος του ΕΔΣΝΑ, Γ. Χουντής και στελέχη των Δήμων συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία υλοποίησης του έργου με την αξιολόγηση όλων των προτάσεων χωροθέτησης της ΜΕΒΑ.

Όπως επισημάνθηκε από τον περιφερειάρχη «είναι ανάγκη Περιφέρεια, ΕΔΣΝΑ και Δήμοι να συνεργαστούν δημιουργικά προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, δηλαδή η διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των αποβλήτων να γίνεται αποκεντρωμένα, σε τοπικό επίπεδο και μέσα από ένα δίκτυο διαδημοτικών συνεργασιών. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια υποδειγματική πρότυπη μονάδα επεξεργασίας». 

Η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει ότι «με τον τρόπο αυτόν μπορεί να επιτευχθεί σημαντική μείωση του κόστους, η οποία μπορεί να φθάνει ακόμα και στα 30 ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet