Γ. Πατούλης: Τα ζώα έχουν ανάγκη από την προστασία μας και δεν αποτελούν ανθρώπινο αξεσουάρ
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Τα ζώα έχουν ανάγκη από την προστασία μας και δεν αποτελούν ανθρώπινο αξεσουάρ

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (4 Οκτωβρίου), έστειλε το δικό του μήνυμα τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι κανένα ζώο δεν πρέπει να έρχεται αντιμέτωπο με απάνθρωπη συμπεριφορά.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης ανέφερε:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων αποτελεί σημαντική ευκαιρία προκειμένου να αναδειχθεί η αναγκαιότητα του σεβασμού και της αγάπης προς τα ζώα. Η κλιματική κρίση και η καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγεί σε τεράστια καταστροφή και γενοκτονία ζωικών ειδών. Για τον λόγο αυτό στις ημέρες μας γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε μικρούς και μεγάλους. Περιφέρειες, Δήμοι, Κεντρική Διοίκηση, κάθε οργάνωση και ομάδα που υπερασπίζεται τα ζώα, χρειάζεται να συνεργαστούμε δημιουργικά για να εξασφαλίσουμε τον σεβασμό προς τα ζώα.

»Στην Περιφέρεια Αττικής η προστασία των ζώων είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά με συγκεκριμένες δράσεις και έργα. Συμβάλλουμε ενεργά σε ζητήματα που αφορούν τόσο στα αδέσποτα, όσο και συνολικά στα ζώα. Μεταξύ άλλων, κατά την περίοδο της πανδημίας και των πυρκαγιών, έχουμε εξασφαλίσει σημαντικές ποσότητες τροφής για τα αδέσποτα, ενώ χρηματοδοτούμε δράσεις που σχετίζονται με την περίθαλψη και των φροντίδα τους. Συνεργαζόμαστε στενά με τις φιλοζωικές οργανώσεις, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και ευελπιστούμε στην εφαρμογή ενός θεσμικού πλαισίου που θα βάζει τέλος στην ύπαρξη αδέσποτων και στην κακομεταχείρισή τους. Κανένα ζώο δεν πρέπει να έρχεται αντιμέτωπο με απάνθρωπη συμπεριφορά. Η εγκατάλειψη πρέπει να θεωρείται πράξη αξιόποινη.

»Τα ζώα έχουν ανάγκη από την προστασία μας και δεν αποτελούν ένα ανθρώπινο αξεσουάρ. Δεν έχουν φωνή και είναι δείγμα παιδείας και πολιτισμού να σεβόμαστε τη ζωή τους, να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet