Γ. Πατούλης: Τιμούμε τους εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές σε όλη τη χώρα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Τιμούμε τους εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές σε όλη τη χώρα

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελονοντισμού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο συμβολισμός αυτής της ημέρας είναι πιο δυνατός και πιο επίκαιρος από  ποτέ, καθώς ο εθελοντισμός, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπως και για ολόκληρο  τον πλανήτη, αναδείχθηκε ως ένας από τους πολυτιμότερους συμμάχους και αρωγούς στην εθνική μάχη που δίνουμε  κατά της πανδημίας.

Σήμερα τιμούμε κυρίως όλους τους εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές σε όλη τη χώρα αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, που καθημερινά παλεύουν με την πανδημία με αυταπάρνηση και ηρωισμό, σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Με τη στάση και την ανιδιοτελή προσφορά τους αποτελούν φωτεινό φάρο και πρότυπο για όλους μας.

Τώρα που η υγειονομική κρίση δοκιμάζει ολόκληρη την κοινωνία, η σπουδαία συμβολή των εθελοντών σε όλους τους τομείς στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια. Ως Περιφέρεια Αττικής τιμούμε τους εθελοντές και τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους στις κοινωνικές μας δράσεις όλη την περίοδο της πανδημίας, όπως είναι η διοργάνωση αιμοδοσιών, η διενέργεια προληπτικών ελέγχων για την Covid-19 σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αλλά και η συγκέντρωση ιατρικού και  φαρμακευτικού υλικού για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η ανθρωπιστική αλληλεγγύη αποτελεί υποχρέωση όλων μας. Τα υψηλά ποσοστά της κοινωνικής συνοχής στα κοινωνικά πρότυπα που έχουμε ως κοινωνία, όπως είναι η οικογένεια, το σχολείο και η εκπαίδευση, αλλά και στην εφαρμογή και υλοποίηση συγκεκριμένων και στοχευμένων πολιτικών και δράσεων στήριξης του κοινωνικού κράτους, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό.

Με δεδομένη τη σημαντική προσφορά των εθελοντών σε τομείς όπως είναι η στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, η προστασία του περιβάλλοντος, η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια και η πρόληψη όσον αφορά την υγεία, ο εθελοντισμός έχει καταστεί εταίρος του κράτους στην υλοποίηση της κοινωνικής του πολιτικής.

Το φιλότιμο, η ευαισθησία, η διάθεση για προσφορά υπάρχουν ως προδιάθεση στον Έλληνα, αρκεί ενωμένοι, από κάθε θεσμικό ρόλο και πεδίο δραστηριοποίησης, να συνεχίσουμε να ενεργοποιούμε τα αντανακλαστικά και τις αξίες αυτές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet