Γ. Πατούλης: Χρέος μας να υπερασπιστούμε τις ηθικές αξίες του δυτικού πολιτισμού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Χρέος μας να υπερασπιστούμε τις ηθικές αξίες του δυτικού πολιτισμού

Στη μακραίωνη ιστορία των Ελλήνων Εβραίων, την πολύπλευρη προσφορά τους στην πατρίδα, αλλά και το χρέος κάθε ανθρώπου να υπερασπιστεί τις ηθικές αξίες του δυτικού πολιτισμού για να μην ξαναζήσουμε ποτέ τη φρίκη του ναζισμού, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά τον χαιρετισμό του στη διαδικτυακή τελετή που διοργάνωσε χθες (27/1) η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, υπό τον γενικό τίτλο «Νότες φρίκης» και με κεντρικό άξονα την ιστορία του Ελληνοεβραίου βιολιστή από τη Θεσσαλονίκη Ζακ Στρούμσα, η εκδήλωση εστίασε σε μια από τις πιο ανατριχιαστικές ιστορίες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, την απάνθρωπη τακτική των ναζί να οδηγούν μαζικά στον θάνατο τους κρατουμένους υπό τον ήχο ζωντανής μουσικής, ερμηνευμένη από ορχήστρες αιχμαλώτων μουσικών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Γ. Πατούλης, «Οι “Νότες φρίκης”, είναι η ανατριχιαστική υπενθύμιση μιας απάνθρωπης ναζιστικής πρακτικής, δηλωτικής της διαστροφής στην οποία μπορεί να οδηγηθεί το ανθρώπινο πνεύμα. Γιατί μόνον ένας διεστραμμένος νους μπορεί να οδηγεί σε αφανισμό εκατομμύρια αθώους αμάχους υπό τον ήχο της μουσικής, που σε καιρό ειρήνης υπήρξε ύψιστο σημείο τέχνης και πολιτισμού. Αυτές οι μακάβριες νότες μας στοιχειώνουν ακόμα, ηχούν κάθε στιγμή στα αυτιά μας και μας θυμίζουν ότι δεν πρέπει ούτε στο ελάχιστο να υποχωρούμε από τον αγώνα μας για παγκόσμια ειρήνη, αλληλεγγύη, πρόοδο και δημιουργία. Γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε αυτές τις νότες να σιγήσουν διά παντός, για να ακουστεί επιτέλους η μουσική ενός καλύτερου κόσμου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet