Γ. Πατούλης: Bασική προτεραιότητα στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής η επίλυση ζητημάτων που απασχολούν ΑμεΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Bασική προτεραιότητα στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής η επίλυση ζητημάτων που απασχολούν ΑμεΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημειώνει ότι «είναι βασική προτεραιότητα, στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής, η επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τα ΑμεΑ».

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία αποτελεί μία ευκαιρία για να αναφερθούμε στην αναγκαιότητα δρομολόγησης λύσεων και να  διασφαλίσουμε με δράσεις και συγκεκριμένα έργα την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία. Στην Περιφέρεια Αττικής εργαζόμαστε εντατικά προς την κατεύθυνση αυτή. Αντιμετωπίζουμε τους πολίτες με αναπηρία με σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Όλοι μας ανεξαιρέτως είναι ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά στα άτομα με αναπηρία, βλέποντας τις ιδιαιτερότητές τους ως βάση για ένα καλύτερο αύριο ενός ισχυρού κοινωνικού συνόλου.

Προσωπικά, ως γιατρός και ως αιρετός γνωρίζω την καθημερινή μάχη που δίνουν τα άτομα με αναπηρία και θέλω να τους εγγυηθώ ότι στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής είναι βασική προτεραιότητα η επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν.

Οραματίζομαι και δρω καθημερινά για να πετύχουμε τη δημιουργία μιας υγιούς κοινωνίας απαλλαγμένης από προκαταλήψεις. Για μια κοινωνία που θα διαθέτει δομές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας. Η εξασφάλιση της προσβασιμότητας και η ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία οφείλουμε να είναι στους βασικούς άξονες των πολιτικών μας. 

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που έχουμε υλοποιήσει από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας στην Περιφέρεια Αττικής είναι:

  • Η χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας. Ενός εμβληματικού έργου το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία καλύτερα της Ευρώπης.
  • Η υλοποίηση προγράμματος με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 (Άξονας προτεραιότητας «9», ύψους 2,2 εκατ. ευρώ) για την υποστήριξη  δομών για παιδιά με αναπηρία.
  • Δημιουργία έξυπνων πρότυπων και σύγχρονων διαβάσεων πεζών για ευκολότερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών με κινητικά προβλήματα. Η αρχή έγινε πριν από ένα χρόνο από το Καλλιμάρμαρο και το Σύνταγμα. Σκοπός είναι να αναπτυχθούν αντίστοιχες διαβάσεις σε 200 σημεία της Αττικής.
  • Δημιουργία Μόνιμης Επιτροπής Συνεργασίας, με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων των συμπολιτών μας με κινητικά και άλλα προβλήματα.
  • Κάλυψη εξόδων μετακίνησης των ατόμων με αναπηρίες που φοιτούν σε ειδικά σχολεία.

Συνολικά στους σκοπούς της Περιφέρειας Αττικής είναι η εξασφάλιση προσβάσιμων υποδομών σε όλους τους δημόσιους χώρους, (πεζοδρόμια, παραλίες, μεταφορικά μέσα, χώροι πολιτισμού, αθλητισμού κ.λπ.) είτε κλειστούς (δημόσια κτήρια, υπηρεσίες, σχολεία και πανεπιστήμια, νοσοκομεία και κέντρα υγείας).

Επιπλέον, για την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με αναπηρία προωθούμε τα ειδικά μέτρα και πολιτικές, όπως ο σχεδιασμός ολοκληρωμένης πολιτικής για την εκπαίδευση και κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ΑμεΑ, η υλοποίηση ενεργειών ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και στήριξης των οικογενειών των ΑμεΑ, για την καταπολέμηση ανισοτήτων και διακρίσεων κ.ά. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet