Γ. Πατούλης: H εστίαση να ανοίξει άμεσα και συντεταγμένα για την ασφαλή εκτόνωση των πολιτών το Πάσχα
reader.gr
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: H εστίαση να ανοίξει άμεσα και συντεταγμένα για την ασφαλή εκτόνωση των πολιτών το Πάσχα

«Το συντεταγμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους θα αποτρέψει τις ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις νεαρών ατόμων που εγκυμονούν μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είναι κατανοητό, ότι μετά από τη μακρά και δύσκολη περίοδο της καραντίνας, ο κόσμος έχει ανάγκη από εκτόνωση και ψυχική ανάταση. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι περισσότερο ασφαλές το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, με αυστηρούς όμως κανόνες, τους οποίους θα έχουν την ευθύνη να τηρούν οι καταστηματάρχες. Προκειμένου μάλιστα να αποτραπούν ο ανεξέλεγκτος συνωστισμός και οι συγκεντρώσεις σε σπίτια κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα πρέπει η εστίαση να ανοίξει άμεσα και συντεταγμένα, με αστυνόμευση για την τήρηση των κανόνων.

»Το άνοιγμα των διά περιφερειακών μετακινήσεων είναι μια δύσκολη εξίσωση, στην οποία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι περισσότεροι από 700.000 πολίτες άνω των 70 ετών δεν είναι εμβολιασμένοι, ενώ οι δομές Υγείας σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας πιέζονται ασφυκτικά.

»Ωστόσο, όσοι έχουν εμβολιαστεί θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως θα έχουν διαμορφωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Με δεδομένο τον εμβολιασμό ενός αρκετά μεγάλου αριθμού πολιτών υψηλού κινδύνου, αξιοποιώντας τα self tests και τηρώντας τις αποστάσεις, θα μπορούσαν και οι εκκλησίες να ανοίξουν αυτήν τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet