Γ. Σγουρός για μεταναστευτικό: Όποιος δεν κάνει διάλογο, παίζει με τα σπίρτα σε μπαρουταποθήκη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Σγουρός για μεταναστευτικό: Όποιος δεν κάνει διάλογο, παίζει με τα σπίρτα σε μπαρουταποθήκη

Για το μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού και την εικόνα του κέντρου της Αθήνας (εγκληματικότητα, παραβατικότητα κ.λπ.) μίλησε ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο του «Σκάι» και στην εκπομπή του Β. Κουφόπουλου.

Ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Για το μεταναστευτικό

Το πρόβλημα πια έχει ξεφύγει. Μεταναστευτικό υπήρχε και πριν την προσφυγική κρίση. Μετά την προσφυγική κρίση γιγαντώθηκε και ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Η χώρα δεν είχε ποτέ εθνική μεταναστευτική πολιτική ούτε και πολιτική συνοχή. Ο καθένας κάνει του κεφαλιού του. Άλλα λέει το ένα υπουργείο άλλα το άλλο, άλλα οι Περιφέρειες, άλλα οι Δήμοι.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το πρόβλημα δεν είναι τοπικό, είναι εθνικό. Όπως ζητάμε από την Ευρώπη δίκαια κατανομή των μεταναστών έτσι και στην Ελλάδα πρέπει να υπάρξει δίκαιη κατανομή των βαρών και να μην επιβαρύνονται μόνο τα νησιά μας. Όποιος σε αυτό το ζήτημα δεν κάνει διάλογο είναι σαν να παίζει με τα σπίρτα σε μπαρουταποθήκη. Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν.

Για το κέντρο της Αθήνας

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Από το Κολωνάκι στην πλατεία Βάθης είναι λίγα χιλιόμετρα και μοιάζει διαδρομή από την κόλαση στον παράδεισο. Το 2008, ως νομάρχης Αθηνών, είχαμε καταγράψει κάθε σπίτι κάθε εστία ανθυγιεινή για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα στην καρδιά του. Είχαμε προτείνει μια ρηξικέλευθη ιδέα να κατεδαφιστούν ετοιμόρροπα και παλιά ακίνητα και να γίνουν αχτίδες πρασίνου, ώστε να αναβαθμιστεί το ιστορικό κέντρο. Κανείς δεν μας άκουσε και δεν είχε την πολιτική βούληση που απαιτείται.

Για τις ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφέρεια δεν έκανε τίποτα για το ιστορικό κέντρο. Και η σημερινή (μέχρι τώρα) και κυρίως η προηγούμενη διοίκηση πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Δεν είχαν διάθεση να συγκρουστούν με την κεντρική διοίκηση και έτσι άφησαν το πρόβλημα να διογκώνεται για να μην δυσαρεστήσουν τα κόμματα που τους στηρίζουν. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet