Γ. Σγουρός: «Η κοροϊδία συνεχίζεται – Δεν έχουν τέλος οι συνεχείς παρατάσεις για το έργο της α’ φάσης του Φαληρικού Όρμου
Κοινωνία

Γ. Σγουρός: «Η κοροϊδία συνεχίζεται – Δεν έχουν τέλος οι συνεχείς παρατάσεις για το έργο της α’ φάσης του Φαληρικού Όρμου

Για συνεχείς παρατάσεις για το έργο της α’ φάσης του Φαληρικού Όρμου κάνει λόγο ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του, καλεί την τέως περιφερειάρχη, Ρ. Δούρου και τον νυν περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, να εξηγήσουν τι έχει γίνει με το έργο, το οποίο ξεκίνησε με την υπογραφή της σύμβασης στις 15/2/2017.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σγουρός σημειώνει:

«Συνεχίζεται η καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών με τα αμέτρητα χιλιόμετρα ακινησίας. Καλούνται η Ρ. Δούρου και ο Γ. Πατούλης να εξηγήσουν επιτέλους ακριβώς και ειλικρινώς τι έχει γίνει με το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, δαπάνης 110 εκατομμυρίων ευρώ.

Σήμερα δόθηκε και νέα παράταση (η 8η) μέχρι τον Απρίλιο του 2022 και βλέπουμε. Ενώ σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο κ. Πατούλης διαβεβαίωνε μετά τις πλημμύρες στο Φαληρικό Όρμο, στα μέσα Οκτωβρίου, ότι σε 20-30 μέρες παραδίδεται η α’ φάση του έργου.

Ένα έργο που ξεκίνησε με την υπογραφή της σύμβασης στις 15/2/2017 με χρόνο ολοκλήρωσης τους 21 μήνες δηλαδή μέχρι 15/10/2018, με τη νέα παράταση θα ολοκληρωθεί στις 15/4/22, δηλαδή 62 μήνες από την έναρξή του και πρόκειται μόνο για την α’ φάση. Η β’ φάση αγνοείται.

Έτσι, παρατείνεται για ακόμη πέντε μήνες η ομηρεία των πολιτών χωρίς βεβαίως από την πορεία των έργων να είναι βέβαιο ότι δεν θα χρειαστεί να δοθεί και άλλη παράταση/εις για ένα έργο που ξεκίνησε με προϋπολογισμό γύρω στα 70 εκατ. ευρώ και έχει ήδη ξεπεράσει τα 110 εκατ. ευρώ, ενώ έχει εκτροχιαστεί κατά 100 % από το αρχικό του χρονοδιάγραμμα.

Περιμένουμε να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις ειδάλλως είναι αλληλεγγύως υπεύθυνοι η πρώην και ο νυν περιφερειάρχης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet