Γ. Σγουρός: Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΕ.ΣΥ. έβαλε πλάτη για να περάσει η ΜΠΕ για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης
Κοινωνία

Γ. Σγουρός: Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΕ.ΣΥ. έβαλε πλάτη για να περάσει η ΜΠΕ για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε η διαδικασία συζήτησης και ψηφοφορίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής σχετικά με τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης. 

Όπως σημειώνει η παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, με επικεφαλής τον πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, «η Περιφέρεια γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία, αφού η παράταξη της κ. Δούρου επέλεξε τον ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου”, δίνοντας στην ψηφοφορία 20 λευκά, εξυπηρετώντας στην ουσία τους επενδυτές της Μαρίνας Βουλιαγμένης και όχι τους κατοίκους που αντιδρούν στην επέκταση της».

Η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «με αίσθημα ευθύνης και λογικής, αφού πρώτα άκουσε όλες τις τοποθετήσεις των φορέων, των παρατάξεων αλλά και των κατοίκων, καταψήφισε την συγκεκριμένη ΜΠΕ, αξιολογώντας ως βάσιμες τις αιτιάσεις τους, οι οποίες στηρίχθηκαν στην πρόσφατη και από 9/6/20 γνωμοδότηση επίσημου επιστημονικού φορέα, του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας», ενώ προστίθεται ότι «η διαφωνία έγκειται στο ότι πρόκειται, μεταξύ άλλων, για μια καινούρια μεγάλη λιμενική εγκατάσταση για σκάφη με δυνατότητα ελλιμενισμού μήκους 70 μέτρων και όχι για τον εκσυγχρονισμό της μαρίνας».

Τέλος, η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής επισημαίνει:

«Για την ιστορία όλοι οι ψήφοι ήταν 48 υπέρ της ΜΠΕ, 30 κατά της ΜΠΕ και 20 ψήφισαν “Λευκό”, γεγονός που καταδεικνύει ότι η συγκεκριμένη ΜΠΕ “πέρασε με τις πλάτες” κάποιων και εις βάρος των κατοίκων της περιοχής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet