Γ. Σγουρός: Η Περιφέρεια Αττικής να θυμηθεί το μνημόνιο συνεργασίας με την «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Σγουρός: Η Περιφέρεια Αττικής να θυμηθεί το μνημόνιο συνεργασίας με την «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά»

Να μπουν στην «ατζέντα» των έργων για τον Πειραιά οι σοβαρές κυκλοφοριακές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις που είχαν συμφωνηθεί προ ιδιωτικοποίησης και πώλησης των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ζήτησε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τη συνεδρίαση της 20ής Μαΐου 2020 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπου συζητήθηκε η ανανέωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Στην τοποθέτησή του ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι η αρχική συμφωνία που είχε επιτευχθεί ανάμεσα σε Πολιτεία, ΟΛΠ, τοπικούς φορείς (είχε υπογραφεί, στις 12/4/2012, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΟΛΠ Α.Ε.), επί προεδρίας του κ. Γεώργιου Ανωμερίτη, περιελάμβανε τη δημιουργία της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά» (Ηετιώνεια Ακτή, Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο «SILO», Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και Μουσείο Μετανάστευσης στην Πέτρινη Αποθήκη, κτήρια πολιτιστικών και τουριστικών υποδομών, χώροι αρχαιολογικών περιπάτων και νέο Μουσείο στο Καστράκι), μεγάλα έργα κυκλοφοριακών υποδομών και περιβαλλοντικής αναβάθμισης (υπογειοποίηση ΗΣΑΠ, υποδομές διεξόδου προς Σχιστό, ολοκλήρωση μετρό, τραμ, ηλεκτροδότηση πλοίων για μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κ.λπ.) και ανάπτυξη κρουαζιέρας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ώστε να γίνει ο Πειραιάς κόμβος για την κρουαζιέρα.

«Από τη συμφωνία αυτή», σημείωσε ο κ. Σγουρός, «τελικά προχώρησαν κυρίως τα παραλιμένια έργα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ετεροβαρής ανάπτυξη για την πόλη και τους κατοίκους του ευρύτερου Πειραιά».

Ο πρώην περιφερειάρχης τόνισε ότι «για την εκκίνηση οποιουδήποτε έργου είναι απαραίτητη και αυτονόητη προϋπόθεση η διασφάλιση όλων των αναγκαίων αδειοδοτήσεων», ενώ παράλληλα επισήμανε ότι «ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του Πειραιά πρέπει να είναι ενιαίος και στην κατεύθυνση αυτή στηρίζει τις πολιτικές που οδηγούν σε διασύνδεση προς αμοιβαίο όφελος της πόλης με το λιμάνι».

Ολοκληρώνοντας, ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τον περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, να ενταχθούν και τα έργα από το μνημόνιο συνεργασίας με την «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά», ώστε να αναλάβει η «COSCO» την υλοποίηση έργων πολιτισμού και τουρισμού προς όφελος των πολιτών του Πειραιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet