Γ. Σγουρός: Οι πολίτες ζητούν ασφάλεια και κοινωνική ομαλότητα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Σγουρός: Οι πολίτες ζητούν ασφάλεια και κοινωνική ομαλότητα

Ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τους καλεί να επιδιώξουν τη συνεννόηση με όλα τα κόμματα ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων προστασίας των πολιτών.

Ειδικότερα, ο κ. Σγουρός δηλώνει σχετικώς: «Το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που μας έχει σοκάρει όλους, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα και παραβατικότητα που παρατηρείται ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, απαιτεί την ανάληψη σοβαρών πρωτοβουλιών από την Πολιτεία, για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου.

»Χρειάζεται ένας νέος εθνικός σχεδιασμός, που θα έχει ως στρατηγικό στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την κοινωνική ομαλότητα, σε μια περίοδο που η πανδημική κρίση επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη χρόνια οικονομική κρίση και επιπρόσθετα έχει πλήξει σοβαρά τον κοινωνικό ιστό. Δεδομένου αυτών των συνθηκών το φαινόμενο της εγκληματικότητας θα εντατικοποιηθεί και πολύ φοβάμαι με απρόβλεπτες εξελίξεις.

»Η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει τους μηχανισμούς καταπολέμησης των σοβαρών εγκλημάτων κατά της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και να μειώσει δραστικά την απασχόληση του προσωπικού της αστυνομίας, αφενός σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες θα μπορούσαν σε έναν βαθμό να μεταφερθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφετέρου στη φύλαξη «επωνύμων», οι οποίοι απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρισης στα ζητήματα της ασφάλειάς τους λόγω των προσβάσεων που διαθέτουν στην εκάστοτε εξουσία.

»Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης μητέρας, με την ελπίδα ότι σύντομα οι δράστες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet