Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την Covid-19 στους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την Covid-19 στους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους της Περιφέρειας Αττικής και παρουσία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 29/6, δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό στο προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του επιχειρησιακού σχεδίου «Ερμής» που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών.

Τα δειγματοληπτικά διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό διενεργήθηκαν σε περισσότερους από 150 εργαζομένους της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα, από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές του ΙΣΑ, που στελεχώνουν τις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ).

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, για τη συμβολή της καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Αντίστοιχα, ευχαρίστησε τον δρ. Πάνο Ευσταθίου, επικεφαλής της επιτροπής Covid-19 της Περιφέρειας Αττικής, και το σύνολο των εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών του Ιατρικού Συλλόγου.

Με τη σειρά της η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λ. Κεφαλογιάννη, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και εκ μέρους των υπαλλήλων του Βόρειου Τομέα, «που από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ήταν κοντά τους, παρέχοντας μέσα αυτοπροστασίας και κάθε δυνατή διευκόλυνση για την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δρ. Π. Ευσταθίου, αναφορικά με τη δειγματοληψία δήλωσε:

«Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιούμε δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό στο προσωπικό της Περιφέρειας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

»Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι του Βόρειου Τομέα συμμετείχαν στη σημερινή ρινοφαρυγγική δειγματοληψία που εντάσσεται στον επιδημιολογικό στρατηγικό σχεδιασμό του επιχειρησιακού σχεδίου Ερμής της Περιφέρειας».

Μετά το πέρας των δειγματοληψιών ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας και το παράδειγμα το δίνουμε πρώτοι εμείς ξεκινώντας από το ίδιο μας το “Σπίτι”.

»Πρόκειται για μίαν ενέργεια που εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για δειγματοληπτική εξέταση των εργαζομένων μας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, καθώς, επίσης, και σε δομές με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

»Στόχος μας είναι μέσα από τις Κινητές αυτές Ομάδες να στηρίξουμε το έργο του ΕΟΔΥ. Είμαστε εδώ για να περιφρουρήσουμε την υγεία των εργαζομένων μας, τη θετική έξοδο της χώρας μας από την πανδημία, και ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού, με υπευθυνότητα και ατομική ευθύνη να διαφυλάξουμε το επιδημιολογικό μας πλεονέκτημα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet