Διανομή ειδών σε 4.000 δικαιούχους ΤΕΒΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Διανομή ειδών σε 4.000 δικαιούχους ΤΕΒΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα (16 έως 20 Νοεμβρίου) η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 4.000 ευάλωτους πολίτες, σε Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συνολικά διανεμήθηκαν 24 είδη πρώτης ανάγκης(είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, νωπά είδη και είδη οπωροπωλείου) σε ωφελούμενους σε 7 Δήμους και συγκεκριμένα σε Αγ. Παρασκευή, Βριλήσσια, Κηφισιά, Ηράκλειο, Ν. Ιωνία και Χαλάνδρι, ενώ διανεμήθηκαν τρόφιμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Με σκοπό τη μέγιστη δυνατή προστασία των ωφελουμένων, οι διανομές εναρμονίστηκαν με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εφαρμόστηκαν όλα τα δυνατά  μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού Covid 19, τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις και δεν υπήρξε συνωστισμός, επισημαίνει η Περιφέρεια Αττικής.

Όπως αναφέρει η διοίκηση της Περιφέρειας, οι διανομές συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα σε συνολικά 5054 ωφελούμενους στους Δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών ως εξής:

  • 23/11/2020 Δήμος Καισαριανής.
  • 24/11/2020 Δήμος Ζωγράφου, ΜΚΟ Αποστολή Ζωγράφου.
  • 25/11/2020 Δήμος Ηλιούπολης.
  • 26/11/2020 Δήμοι Βύρωνα, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.
  • 27/11/2020 στους Δήμους Δάφνης-Υμηττού, Γαλατσίου και ΜΚΟ Αποστολή Δάφνης.

Τις επόμενες εβδομάδες ακολουθούν διανομές στις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά-Νήσων και Νότιου Τομέα Αθηνών, ενώ προγραμματίζονται και επόμενοι κύκλοι διανομών όλο το 2021, σημειώνει η περιφερειακή αρχή, προσθέτοντας ότι το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι ο επικεφαλής εταίρος και φέρει την ευθύνη για την υλοποίηση της Πράξης για τέσσερις Κοινωνικές Συμπράξεις, καταλήγει η διοίκηση.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε τα εξής:

«Αναγνωρίζοντας την μεγάλη ανάγκη στήριξης των ευάλωτων συμπολιτών μας ειδικά αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα εργαστήκαμε μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας τις οποίες και θέλω να ευχαριστήσω και καταφέραμε να εξομαλύνουμε την πορεία υλοποίησης της διαδικασίας για την απορρόφηση των 17 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του ΤΕΒΑ, μετά τη διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος προχώρησε με γρήγορες διαδικασίες.

»Σκοπός μας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε άλλα περίπου 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet