Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους ΤΕΒΑ από την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους ΤΕΒΑ από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης 40, θα πραγματοποιήσει από τις 15 έως τις 19 Νοεμβρίου 2021 διανομή προϊόντων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», μέσω αποκεντρωμένων προμηθειών, που αφορά 3.321 αιτήσεις με 5.691 ωφελούμενους, ως εξής:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΕΤΑΙΡΟΙ
15/11/2021ΔΗΜΟΣ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 
16/11/2021ΔΗΜΟΣ  ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΑΦΝΗΣ
17/11/2021ΔΗΜΟΣ  ΓΑΛΑΤΣΙΟΥΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
18/11/2021ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
19/11/2021ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Συγκεκριμένα θα διατεθούν σε πακέτα:

Είδη παντοπωλείου: Αλάτι, αλεύρι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, κριθαράκι, μακαρόνια Νο 6, ρύζι, φακές, φασόλια μέτρια, γάλα εβαπορέ, μαρμελάδα, τοματοπολτός.

Νωπά προϊόντα: Βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, μήλα, πατάτες, φέτα και γραβιέρα.

Πακέτο καθαριστικών και ειδών ατομική υγιεινής: Σκόνη πλυντηρίου, υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν.

Βρεφικές τροφές: Γάλα σκόνη, κρέμα δημητριακών, κρέμα ρυζάλευρο.

Βρεφικά είδη: Πάνες, μωρομάντιλα.

Παράλληλα, θα προωθηθούν οι αδιάθετες ποσότητες των νωπών προϊόντων στα Κοινωνικά Συσσίτια των Δήμων της Κοινωνικής Σύμπραξης 40, καθώς και σε συσσίτια Ιερών Ναών.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή προστασία των ωφελουμένων και καθόσον οι διανομές ΤΕΒΑ έχουν ως αντικείμενο τον επισιτισμό, εφαρμόζονται κατ’ αναλογία τα ισχύοντα για τα καταστήματα τροφίμων (προσέλευση χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή rapid – test), αλλά με την τήρηση των λοιπών προληπτικών μέτρων (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κ.λπ.).

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, σχετικά αναφέρει: «Η προσφορά στήριξης στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, η προσφορά αλληλεγγύης, αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στο να στηρίζουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο τους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Αυτό επιτυγχάνεται με συστηματική προσπάθεια, σχεδιασμό και συνεπή εφαρμογή του προγράμματός μας ώστε να συμβάλουμε στην άμβλυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και στην κάλυψη βασικών αναγκών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet