Διαστάσεις… πανδημίας παίρνει η αντιπαράθεση της Μαρίνας Σταυράκη με τον Γιώργο Πατούλη
Κοινωνία

Διαστάσεις… πανδημίας παίρνει η αντιπαράθεση της Μαρίνας Σταυράκη με τον Γιώργο Πατούλη

Νέες διαστάσεις, που θέτουν σοβαρά ερωτήματα, αφού αφορούν το μείζον θέμα της διαχείρισης της πανδημίας, λαμβάνει πλέον η οικογενειακή εμπλοκή μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και της συζύγου του, Μαρίνας Σταυράκη, με την οποία πλέον βρίσκεται σε διάσταση.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης 4 Μαΐου 2021, η κ. Σταυράκη, με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενημερώνει ότι είναι θετική στον κορωνοϊό, κάτι που διαπιστώθηκε μέσω μιας «περίεργης» διαδικασίας, όπως τουλάχιστον αυτή εξιστορείται στην εν λόγω ανάρτηση. Όπως αναφέρει η κ. Σταυράκη αφ’ ενός η πρώτη διάγνωση, με τη διαδικασία του rapid test, έδειξε «περίπου»(;) θετικότητα, ενώ στη συνέχεια -πάντα σύμφωνα με την ίδια- της ζητήθηκε να κρατήσει κρυφή την ένδειξη. Μάλιστα, κάνει αναφορά σε «κάθε είδους παιχνίδια» και «πολιτικές εικόνες», αφήνοντας σαφείς αιχμές για πρόσωπα που βρίσκονται «πολύ ψηλά»

Στη δική του ανακοίνωση, που εξέδωσε την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, που διενήργησε τον έλεγχο στην κ. Σταυράκη, δίνει μια άλλη εκδοχή των γεγονότων, όπου όλα πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα, χαρακτηρίζοντας ταυτοχρόνως ως αναληθή τα όσα αναφέρονται στην ανάρτηση περί υποδείξεων για απόκρυψη των αποτελεσμάτων.

Με βάση τα παραπάνω μένουν αρκετά ανοιχτά ερωτήματα που φανταζόμαστε κάποιοι θα πρέπει να απαντήσουν τις επόμενες μέρες, ώστε να ξεκαθαριστεί εάν πρόκειται για κάποιο γεγονός στο πλαίσιο μιας όχι και τόσο «βελούδινης» -όπως εξελίσσεται- αντιπαράθεσης των δύο πλευρών ή όντως κάτι δεν έγινε σωστά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Πάντως, αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε», η κ. Σταυράκη, η οποία αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που την κατατάσσει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, βρίσκεται απομονωμένη στο σπίτι της, παρακολουθώντας την εξέλιξη των συμπτωμάτων της νόσου.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σταυράκη έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση σκευάσματος πριν από περίπου ένα δεκαπενθήμερο.

Ακολουθούν η ανάρτηση της κ. Σταυράκη και η ανακοίνωση του ΚΕΠΙΧ της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

«Διαγνώστηκα με Covid – Με συμβούλεψαν να σιωπήσω»

Πριν από λίγη ώρα και μετά από εξέτασή μου από κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής που διενεργεί ελέγχους για τον Covid19, ενημερώθηκα πως είμαι… «περίπου θετική» στον κορωνοϊό, στο rapid test. Λίγο αργότερα, μου έγινε επίσης η σύσταση να μην μιλήσω σε κανέναν(!), να σιωπήσω(!), να το περάσω μόνη μου(!). Με έχουν συνηθίσει άλλωστε να σιωπώ και να περνάω μόνη μου κάθε τι. Κακό ή καλό όπως τις Άγιες ημέρες του Πάσχα…

Δεν μίλησα για αυτές. Δεν σας αφορά άλλωστε ο πόνος της προσωπικής μου μοναξιάς. Δεν θέλησα να βαρύνω τη χαρά σας, ούτε να βάλω σκίαστρα στην ευτυχία σας. Τώρα όμως θα μιλήσω, γιατί για εμένα, τα λόγια έχουν βαρύτητα, αξία και σημασία όταν προλαμβάνουν το κακό που μπορεί να βρει κάποιον άλλον. Συγγενή, φίλο, γνωστό, ή άγνωστο. Είμαι θετική λοιπόν στον ιό και αρνητική σε κάθε είδους παιχνίδια που αφορούν σε πολιτικές εικόνες και όχι σε μικρά παιδιά. Γι’ αυτό και χρέος μου, πάνω από όλα ηθικό, είναι να ενημερώσω όλον τον κόσμο με τον οποίο ήρθα τις τελευταίες ημέρες σε επαφή. Προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή είναι η απομάκρυνση από το σπίτι τόσο του παιδιού μου όσο και της γυναίκας που μας φροντίζει.

Έχω καλέσει τον ΕΟΔΥ ώστε να αναλάβει με αξιοπιστία την περαιτέρω διερεύνηση της προσωπικής μου κατάστασης, λόγω του ότι ανήκω σε ευπαθή ομάδα. Αν φοβάμαι; «Ναι». Αν ανησυχώ και για εσάς; Χίλιες φορές «Ναι». Σας ενημερώνω με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με υπέρτατο συναίσθημα αγάπης. Καμία εικόνα δεν είναι πάνω από την υγεία του κοινωνικού συνόλου και κανένα πρόσωπο, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, δεν έχει δικαίωμα να την υποβιβάσει, έστω και στο ελάχιστο. Εύχομαι, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να μην έχω μεταδώσει σε κανέναν τον ιό. Και να επιστρέψω στη σιωπή μου γνωρίζοντας πως είστε όλοι καλά…

Ανακοίνωση Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) Περιφέρειας Αττικής και ΙΣΑ

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της κ. Σταυράκη, το Κέντρο επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, διά του Δρ. Πάνου Ευσταθίου, συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ προέβη στην εξής ανακοίνωση:

Με αφορμή τη διαχείριση συγκεκριμένου περιστατικού που αφορά διενέργεια ελέγχου για ανίχνευση COVID 19, το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ επισημαίνει τα παρακάτω, προκειμένου να μην υπάρξει καμία παρερμηνεία όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισης του. 

Συγκεκριμένα: 

Την Τρίτη 4 Μαΐου, εξειδικευμένο κλιμάκιο κινητής μονάδας που αποτελείτο από ιατρό και νοσηλευτή, επισκέφθηκε μετά από αίτημα που υποβλήθηκε στο ΚΕΠΙΧ, την κ. Μαρίνα Σταυράκη, με στόχο τη λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος, με τη διαδικασία του rapid test, για πιθανή ανίχνευση του COVID 19.

Μετά τη διαπίστωση ότι το αποτέλεσμα του rapid test είναι θετικό, το κλιμάκιο, ακολουθώντας το πρωτόκολλο και τις οδηγίες που έχουν τεθεί από τον  ΕΟΔΥ, κι ακολουθούνται απαρέγκλιτα σε όλους τους αντίστοιχους ελέγχους που διενεργούνται, χωρίς καμία εξαίρεση, προχώρησε και σε λήψη δείγματος για PCR test (μοριακός έλεγχος). 

Ακολούθως το δείγμα εστάλη σε εξειδικευμένο εργαστήριο προς εξέταση, ώστε να υπάρξει επιβεβαίωση ότι το αποτέλεσμα κι αυτού του ελέγχου είναι θετικό στον COVID. Μέχρι να υπάρξει η επιβεβαίωση αυτή, σε όλες τις περιπτώσεις συστήνεται στον πιθανό φορέα να περιμένει το εργαστηριακό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας ασφαλώς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Σημειώνεται ότι για το rapid test που αποτελεί ένδειξη το αποτέλεσμα εμφανίζεται εντός 15 λεπτών, ενώ για το PCR test (μοριακός έλεγχος), που αποτελεί επιβεβαίωση, απαιτούνται πάνω από 5 ώρες. Για το αποτέλεσμα του PCR έχει ήδη ενημερωθεί αρμοδίως η ενδιαφερόμενη.

Ποτέ και σε καμία περίπτωση ελέγχου από τις χιλιάδες που έχουμε μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει δεν υποδείχθηκε σε κανέναν πολίτη «να μην μιλήσει», «να σιωπήσει» ή «να το περάσει μόνος», όπως αναφέρθηκε αναληθώς σε ανάρτηση που έγινε στα social media. Μέχρι την επιβεβαίωση του PCR test επισημάνθηκε η ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Όπως σε όλα τα περιστατικά ελέγχων, έτσι και στο συγκεκριμένο, οι διαδικασίες που ακολουθούμε και οι οδηγίες που δίνουμε είναι απολύτως σύμφωνες με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet