Διατέθηκαν 378.442 τεμάχια υγειονομικού υλικού σε Δήμους και φορείς από την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Διατέθηκαν 378.442 τεμάχια υγειονομικού υλικού σε Δήμους και φορείς από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να προσφέρει είδη ατομικής προστασίας σε δήμους και φορείς που έχουν ανάγκη. Συνολικά έχουν διατεθεί 378.442 τεμάχια υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, ατομικές και επιτραπέζιες συσκευασίες αντισηπτικού υγρού).

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, έγκαιρα είχε εξασφαλιστεί και μάλιστα σε προσιτές τιμές, σημαντική ποσότητα αντισηπτικού υγρού. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή ζήτησε από τους Δήμους και τους φορείς να του αποστείλουν τα αιτήματά τους προκειμένου να καταγραφούν οι σχετικές ανάγκες και να τους αποσταλούν είδη ατομικής προστασίας, όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικό υγρό.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας υπεγράφη την Παρασκευή 27/3 από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Ν. Πέππα απόφαση με την οποία και εγκρίθηκε η παράδοση υγειονομικού υλικού 90.142 τεμαχίων.

Να σημειωθεί ότι η παρούσα απόφαση αφορά ένα μόνο μέρος της βοήθειας που έχει δοθεί από την Περιφέρεια, στην οποία έρχονται καθημερινά νέα αιτήματα για ελλείψεις και ανάγκες που υπάρχουν. Οι σχετικές ανάγκες καταγράφονται και δρομολογείται άμεσα η κάλυψή τους. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να παραλάβει νέα μεγάλη ποσότητα παραγγελίας σε μάσκες.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει τα εξής:

«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους της Αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας και τους ιατρούς, που αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την μάχη εναντίον του κορωνοϊού. Η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία έχει κινητοποιηθεί, λαμβάνοντας μέτρα τόσο σε επίπεδο πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών, όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι συνεχώς στο πλευρό των εργαζομένων και των πολιτών και θα συμβάλλει όσο μπορεί στην προστασία τους».

Οι φορείς που λαμβάνουν είδη ατομικής προστασίας

Το υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) διανέμεται στους παρακάτω φορείς: «Χαμόγελο του Παιδιού», Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Ένωση Αστυνομικών ΒΑ Αττικής, Ένωση Αστυνομικών ΝΑ Αττικής, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, στην ΚΕΔΕ, Ερυθρό Σταυρό, 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας, Γηροκομεία, Διεύθυνση και Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Άμεση Δράση, Ειδικούς Φρουρούς, Διεύθυνση Αστυνομίας Δ. Αττικής, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, ΕΚΠΑ – Μονάδα Κλινικής και Μεταφραστικής Έρευνας στην Ενδοκρινολογία, Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία του Πεντελικού, Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Το σπίτι του Αγωνιστή», Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας κ.ά.

Επίσης, είδη ατομικής προστασίας έχουν ξεκινήσει να διανέμονται και στους δήμους. Ήδη έχουν ξεκινήσει να παραλαμβάνουν οι παρακάτω Δήμοι: Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Μεγαρέων, Ραφήνας – Πικερμίου, Τροιζηνίας – Γαλατά, Αιγάλεω, Λαυρεωτικής, Ηλιούπολης.

Η διανομή στους ΟΤΑ συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet