Δολιοφθορά στο έργο του υποθαλάσσιου αγωγού για την ύδρευση της Αίγινας – Άμεση επέμβαση της Περιφέρειας Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δολιοφθορά στο έργο του υποθαλάσσιου αγωγού για την ύδρευση της Αίγινας – Άμεση επέμβαση της Περιφέρειας Αττικής

Άμεσες ήταν οι ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές στις σωληνογραμμές που βρίσκονταν στην περιοχή Ρέστη στη Σαλαμίνα, όπου εκτελούνται και οι επιμέρους εργασίες του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της νήσου Αίγινας.

Μετά από εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και υπάλληλοι της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας κινητοποιήθηκαν τάχιστα προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτοψία και να ενισχυθούν τα μέτρα φύλαξης.

Ειδικότερα, από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από το αρμόδιο κλιμάκιο, σε συνεργασία με τους επιβλέποντες του έργου, διαπιστώθηκαν:

  1. Στην πρώτη σωληνογραμμή, μήκους 936 μέτρων, διάνοιξη είκοσι (20) οπών διαμέτρου 5 χιλιοστών. Οι οπές είναι διάσπαρτες και πλησίον των ερμάτων, με κίνδυνο να βυθιστεί η σωληνογραμμή.
  2. Στην τελευταία σωληνογραμμή, μήκους 360 μέτρων, διαπιστώθηκε διάνοιξη τριών (3) οπών διαμέτρου 5 χιλιοστών, οι οποίες είναι διάσπαρτες και πλησίον των ερμάτων, με κίνδυνο να βυθιστεί η σωληνογραμμή.
  3. Στην προτελευταία σωληνογραμμή, μήκους 1.872 μέτρων, διαπιστώθηκε διάνοιξη επτά (7) οπών διαμέτρου 5 χιλιοστών, οι οποίες είναι διάσπαρτες και πλησίον των ερμάτων, με κίνδυνο να βυθιστεί η σωληνογραμμή.

Να σημειωθεί ότι η αντιπεριφερειάρχης, μετά την επικοινωνία που είχε με εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, αλλά και την ενημέρωση που έλαβε από τον αρμόδιο υπάλληλο της Περιφέρειας, επισήμανε ότι η φύλαξη του έργου ενισχύεται, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον και τόνισε ότι είναι σημαντικό πως η Περιφέρεια έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

Ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε για το συμβάν:

«Η Περιφέρεια Αττικής καταδικάζει κάθε ενέργεια δολιοφθοράς με σκοπό την καθυστέρηση των έργων, για να μη φτάσει το πολυπόθητο αγαθό του νερού στο νησί της Αίγινας.

»Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρχει ενημέρωση για το κόστος της ζημιάς. Για εμάς είναι σημαντικό ότι λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι η αποκατάσταση της ζημιάς δεν θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση του έργου και θα πραγματοποιείται παράλληλα με τις εργασίες που εκτελούνται.

»Η Αττική πάει μπροστά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να καθυστερήσει την αναπτυξιακή της επανεκκίνηση και μάλιστα σε περιοχές όπως είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet