Απομάκρυνση δένδρων και κλαδιών που άφησε πίσω η «Μήδεια» στα Βόρεια από την Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Απομάκρυνση δένδρων και κλαδιών που άφησε πίσω η «Μήδεια» στα Βόρεια από την Περιφέρεια Αττικής

Με συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής γίνεται η διαχείριση των κορμών και των κλαδιών των δέντρων που άφησε πίσω της η «Μήδεια» στον Βόρειο Τομέα, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, και σε αυτή τη σφοδρή κακοκαιρία, τη δεύτερη που έπληξε τα Βόρεια Προάστια μέσα σε λίγους μήνες, ο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρέχει σε πλήρη συντονισμό με την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, την αμέριστη στήριξη και συνεργασία της Περιφέρειας προς τους πληγέντες Δήμους και για τη διαχείριση της επόμενης ημέρας, με τρόπο περιβαλλοντικά ορθό στη βάση των αρχών της ανακύκλωσης.

Η δράση αφορά στη συγκέντρωση και διαχείριση του τεράστιου όγκου των κλαδιών και των κορμών των δέντρων που έσπασαν κατά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» στους Δήμους Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου του Βόρειου Τομέα και στον Δήμο Γαλατσίου του Κεντρικού Τομέα, επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι συνεργεία των Δήμων αποθέτουν τα κλαδιά σε συγκεκριμένο χώρο του ΟΑΚΑ και εν συνεχεία μηχανήματα και προσωπικό του ΕΔΣΝΑ αναλαμβάνουν τον τεμαχισμό και την πολτοποίηση των κλαδιών με σκοπό την ανακύκλωση.

Ο κ. Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

«Από τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας το σύνολο των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για τη διάνοιξη του κεντρικού οδικού δικτύου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Αλλά και πέραν αυτών ανταποκριθήκαμε και σε πληθώρα αιτημάτων της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των πολιτών για τη διαχείριση των σοβαρών προβλημάτων από την πτώση δέντρων παρεμβαίνοντας όπου μπορούσαμε για την ταχύτερη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στις πληγείσες περιοχές.

»Συνεχίζουμε το ίδιο εντατικά μέχρι την πλήρη επαναφορά των Βορείων Προαστίων σε ρυθμούς κανονικότητας. Μέσα από τη δράση για τη συλλογή των σπασμένων κλαδιών και κορμών, στηρίζουμε έμπρακτα και αυτή τη φορά τους Δήμους στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν τους δρόμους των πόλεών τους από τα υλικά που άφησε πίσω της η κακοκαιρία και τα αξιοποιούμε για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού.

»Την ίδια στιγμή βλέπουμε στην πράξη πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τις συνέπειες μίας φυσικής καταστροφής με τρόπο ωφέλιμο για το περιβάλλον αλλά και για τους πολίτες.

»Η διαχείριση των οργανικών αποβλήτων της Αττικής αποτελεί προτεραιότητά μας. Επενδύουμε σε κάθε καλή πρακτική που αναδεικνύει, ακόμα και μέσα από μία φυσική καταστροφή, τα οφέλη για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο. Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού σε συνεργασία απαντά εποικοδομητικά, με σεβασμό στο περιβάλλον και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Με τις πράξεις μας, κλείνουμε τον κύκλο της καταστροφής ανοίγοντας τον κύκλο της αναγέννησης και της επαναχρησιμοποίησης».

Με την ευκαιρία της δράσης, η κ. Κεφαλογιάννη, σημείωσε:

«Συντονιζόμαστε με τους Δήμους του Βόρειου Τομέα για να διαχειριστούμε στο συντομότερο δυνατό χρόνο τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας “Μήδεια” και να επαναφέρουμε την κανονικότητα στις πόλεις μας.

»Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση του ΟΑΚΑ -τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον πρόεδρο Νεκτάριο Βιδάκη, και τον συντονιστή γενικό διευθυντή του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνο Χαλιορή, που για ακόμα μια φορά αποδεικνύει ότι, σε δύσκολες καταστάσεις, διαθέτει τα κοινωνικά αντανακλαστικά για να βρίσκεται κοντά στους πολίτες του Βόρειου Τομέα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet