Δωρεάν τεστ Covid-19 σε παιδεία και προνοιακές δομές από την Περιφέρεια Αττικής προτείνει ο Γ. Σγουρός
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δωρεάν τεστ Covid-19 σε παιδεία και προνοιακές δομές από την Περιφέρεια Αττικής προτείνει ο Γ. Σγουρός

Να καλύψει η Περιφέρεια Αττικής το κόστος των τεστ Covid-19 σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και σε ευαίσθητες προνοιακές δομές προτείνει ο πρώην περιφερειάρχης Γ. Σγουρός ενόψει της αύξησης των κρουσμάτων και της εντεινόμενης ανησυχίας των πολιτών.

Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Ανεξάρτη Αυτοδιοίκηση Αττικής, το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και περισσότεροι πολίτες (εκπαιδευτικοί, γονείς μαθητών κ.ά.), στον κύκλο των οποίων εντοπίζονται επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, προσφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια για να κάνουν το τεστ, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το κόστος, καθώς το yπουργείο Υγείας καλύπτει τη δαπάνη μόνον υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ο κ. Σγουρός προτείνει, «εφόσον το πρόβλημα είναι το δημοσιονομικό κόστος (ή ακόμη κι αν δεν είναι αυτό), να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, να καλύψει αυτή τη δαπάνη, καθώς διαθέτει επαρκές αποθεματικό προϊόν της χρηστής διαχείρισης των περασμένων ετών, προκειμένου αφ’ ενός μεν να αμβλυνθεί η εντεινόμενη ανησυχία των πολιτών, αφ’ ετέρου να μην επιβαρύνονται οι πολίτες με τέτοιου είδους κόστη σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, ο πρώην περιφερειάρχης προτείνει να υπάρξει «δραστική περικοπή σε δαπάνες που αφορούν σε πάσης φύσεως εκδηλώσεις και δημόσιες σχέσεις της Περιφέρειας, που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περάσουν σε δεύτερη μοίρα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet