Δύναμη Ζωής: Κόντρα στους μαχόμενους καλλιτέχνες ο Χ. Ρώμας
Κοινωνία

Δύναμη Ζωής: Κόντρα στους μαχόμενους καλλιτέχνες ο Χ. Ρώμας

Ότι «ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χάρης Ρώμας απέρριψε το ψήφισμα που πρότεινε η Δύναμη Ζωής κατά του Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο όλοι οι καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών εξισώνονται με αποφοίτους λυκείου» επισημαίνει η περιφερειακή παράταξη της Ρένας Δούρου.

Ειδικότερα, η Δύναμη Ζωής αναφέρει:

«Άξιος εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, αποδείχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χ. Ρώμας, που, χθες (25/1), στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αν και ηθοποιός ο ίδιος, στράφηκε κατά του αγώνα που δίνουν καθημερινά οι συνάδελφοί του. Στη γραμμή της Κυβέρνησης, απέρριψε το ΨΨφισμα που πρότεινε η Δύναμη Ζωής κατά του Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο όλοι οι καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών εξισώνονται με αποφοίτους λυκείου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα η Δύναμη Ζωής ζητούσε την άμεση ανάκληση του ΠΔ 85/2022 και την αντικατάσταση της διαβάθμισης Δ.Ε. με Τ.Ε. και Π.Ε. όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Την διαβάθμιση των καλλιτεχνικών σχολών, πάγιο αίτημα εδώ και χρόνια. Καθώς και την ίδρυση Δημόσιας Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών κατά τα πρότυπα της Σχολής Καλών Τεχνών.

Απέναντι σε αυτά τα αυτονόητα, ο Αντιπεριφερειάρχης του κ. Πατούλη υιοθέτησε πλήρως τη γραμμή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ότι δηλαδή… δεν έχει γίνει κατανοητός ο νόμος και άλλες υποκριτικές α-νοησίες.

Οι συνάδελφοί του καταλαβαίνουν. Οι πολίτες επίσης. Ούτε αυτοδιοικητικός, ούτε στο πλευρό εκείνων που παλεύουν για το ψωμί τους και την αξιοπρέπειά τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης έχει διαλέξει στρατόπεδο: της εξουσίας κόντρα στους μαχόμενους καλλιτέχνες.

Υ.Γ.: Η χθεσινή, μεικτή (διά ζώσης και εξ αποστάσεως) συνεδρίαση επιβεβαίωσε τη συνέχεια της εσκεμμένης απαξίωσης και υποβάθμισης από τον κ. Πατούλη της δημοκρατικής λειτουργίας του συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας αφού για άλλη μΊα φορά η παράταξή του έλαμψε διά της απουσίας της, σε αντίθεση με τη συστηματική συμμετοχή της σε εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet