Δύναμη Ζωής: 27 μήνες ψέματα και φιέστες αντί ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δύναμη Ζωής: 27 μήνες ψέματα και φιέστες αντί ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων

Να αποστείλει άμεσα την εισήγηση του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμάτων (ΠΕΣΔΑ) και να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά η παράταξη Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι η περιφερειακή αρχή προχωρά, για άλλη μια φορά, «αδιαφανείς διαδικασίες».

Συγκεκριμένα, η Δύναμη Ζωής αναφέρει:

«Με 27 μήνες καθυστέρηση ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, αναμένεται, με μια από τις γνωστές του φιέστες, παρακάμπτοντας το Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, όπου μετέχουν οι Δήμοι της Αττικής, περιφρονώντας, για άλλη μία φορά, τις δημοκρατικές διαδικασίες ξανά χωρίς εισήγηση, να παρουσιάσει την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας προχωρά μια αδιαφανή διαδικασία που φέρει τη σφραγίδα της: Έλλειψη δημοκρατίας, περιφρόνηση των Δήμων της Αττικής, πρόθεση να προωθήσει ιδιωτικοποιήσεις και αντι-περιβαλλοντικές επιλογές, διατηρώντας το αίσχος της Φυλής, δημιουργώντας “Φυλή Νο 2” στο Σχιστό, εισαγωγή της καύσης. Όλα όσα φανερώνουν και εξηγούν το γιατί αρνείται πεισματικά να συγκληθεί άμεσα το Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ και να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρά τα σχετικά αιτήματα όλων σχεδόν των παρατάξεων.

Το προχθεσινό Δ.Τ. της διοίκησης της Περιφέρειας, όμως, βρίθει fake news και ψευδών, ισχυριζόμενο ότι στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων η διοίκηση της Δύναμης Ζωής παρέδωσε χάος.

Οι πολίτες της Αττικής έχουν κρίση και γνωρίζουν πολύ καλά το σημαντικό έργο αναπτύξαμε ως διοίκηση στην Περιφέρεια και στον ΕΔΣΝΑ.

Ο κ. Πατούλης αναζητά στα ψέματα σανίδα σωτηρίας για να αποφύγει να απαντήσει στις τεκμηριωμένες κατηγορίες της ΠΕΔΑ και της Επιτροπής Περιβάλλοντός της. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Απαιτείται, αντί για τον χαρτοπόλεμο δελτίων Τύπου, άμεση σύγκληση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, όπως έπρεπε να έχει γίνει ήδη από το καλοκαίρι φέτος, προκειμένου, μεταξύ των άλλων, να υπολογιστεί το κόστος του 2020, ούτως ώστε να οριστεί η τιμολογιακή πολιτική του 2022. Για να γνωρίζουν επιτέλους οι Δήμοι που καταρτίζουν τους προϋπολογισμούς τους και τι θα πληρώσουν για το 2022».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet