Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας Σαλαμίνας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας Σαλαμίνας

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον Δήμο Σαλαμίνας, τα εγκαίνια της νέας δομής του ΚΕΠ Υγείας.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του ΚΕΠ και της εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, διοργανώθηκε  δωρεάν υπερηχογράφημα με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του ανευρύσματος κοιλιακής αορτής. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Σαλαμίνας σε συνεργασία με την ιατρό ακτινολόγο Μαρία Παλιατσέα.

Την τελετή των εγκαινίων, άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Θ. Παναγόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Με το ΚΕΠ Υγείας χτίζουμε μια ασπίδα προστασίας της υγείας των πολιτών. Μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης, μέσω των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, μέσω της υπεύθυνης κινητοποίησης είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που μας χρειάζονται. Ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος και σε αυτό το πολύ κρίσιμο τομέα, της προστασίας της υγείας των πολιτών είναι δίπλα στον Δήμο μας».

Ο κ. Πατούλης, από την πλευρά του, απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας, σημειώνοντας:

«Τα ΚΕΠ Υγείας είναι το όραμα πολλών χρόνων. Σήμερα το δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας αποτελείται από 150 Δήμους μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενώ βούλησή μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του ΕΔΔΥΠΠΥ, αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης από ασθένειες πριν εκδηλώσουν την νόσο. Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνονται νοσήματα για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες ότι η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση για τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Σαλαμίνας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet