Εθελοντική αιμοδοσία από την Περιφέρεια Αττικής στις 13/9
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εθελοντική αιμοδοσία από την Περιφέρεια Αττικής στις 13/9

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου και ώρες 10:00 – 14:00, στον Ιερό Ναού Αγίας Φωτεινής Ιλισού (Καλλιρρόης 1).

Σκοπός της αιμοδοσίας είναι η ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργηθεί από το Μάιο 2020 με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των πολιτών, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται επίσης από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ΠΟΣΕΑ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σε αίμα και απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης όλων των πολιτών.

Ειδικότερα, σε σχετική δήλωσή του αναφέρει:

«Σε αυτή την κρίσιμη υγειονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, είναι ανάγκη όλοι να κάνουμε πράξη τη προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης, προκειμένου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εκείνων, που χρειάζονται μετάγγιση αίματος.

»Καλούμε, όλους που μπορούν να δώσουν αίμα, να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να συμβάλουμε σε μια εθνική προσπάθεια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet