Εθελοντική αιμοδοσία στις 9/4 στον Ι.Ν. Προφήτου Δανιήλ στο Μεταξουργείο
Κοινωνία

Εθελοντική αιμοδοσία στις 9/4 στον Ι.Ν. Προφήτου Δανιήλ στο Μεταξουργείο

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» τον ΙΣΑ και τον Ιερό Ναό Προφήτου Δανιήλ, διοργανώνουν αύριο Παρασκευή 9 Απριλίου δράση εθελοντικής αιμοδοσίας για τη στήριξη των αναγκών του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ», όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η δράση θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Προφήτου Δανιήλ στο Μεταξουργείο, Λεωφόρος Αθηνών 17,  από τις 10:00 έως τις 14:00. Το αίμα θα διατεθεί στο Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ». Τον συντονισμό και την ευθύνη  οργάνωσης της αιμοδοσίας από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει η Σύμβουλος Άθλησης του περιφερειάρχη Αττικής, Χ. Γαλανοπούλου.

Σε μήνυμά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει τα εξής:

«Απευθύνουμε στους συμπολίτες μας κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων με αυτό το πολύτιμο αγαθό, το αίμα. Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω πανδημίας, οφείλουμε όλοι μας να συμβάλουμε, προκειμένου να διατηρηθεί σε κανονικά επίπεδα η προσφορά αίματος για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Η διοίκηση επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας από την Covid-19.

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία και μια απλή ιδιόχειρη ατομική και ενυπόγραφη δήλωση, που να αναφέρει ότι μετακινείται για να προσφέρει εθελοντικά αίμα στην περιοχή που διενεργείται η εθελοντική αιμοδοσία, καθώς και τον ακριβή τόπο και ώρα που πραγματοποιείται η αιμοδοσία. Επίσης μπορούν να ζητούν και Βεβαίωση από την υπηρεσία Αιμοδοσίας που διενεργεί την αιμοληψία για την επιστροφή στην οικία τους, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet