Ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης παρέδωσε ο Γ. Πατούλης στον αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης παρέδωσε ο Γ. Πατούλης στον αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής

Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια για την ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, μετέβη την Παρασκευή 15/5 στην Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής και παρέδωσε στον αντιπεριφερειάρχη, Θανάση Αυγερινό, ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.

Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε όλους τους χώρους και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Ανατολική Αττικής.

Ο κ. Πατούλης κατά την παράδοση του υλικού επισήμανε ότι στόχος είναι να γίνει η ανακύκλωση μέρος της ζωής όλων των πολιτών και να περιοριστεί δραστικά η ποσότητα του σύμμεικτου σκουπιδιού που καταλήγει στη Φυλή, τονίζοντας ότι «εάν θέλουμε να ζούμε καλύτερα και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, οφείλουμε όλοι να προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων», ενώ πρόσθεσε πως «σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς η διανομή κάδων συλλογής βιοαποβλήτων, κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης και ειδικών σύγχρονων απορριμματοφόρων σε όλους τους Δήμους».

Μετά το πέρα της παράδοσης ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:

«Σημερινός σταθμός μας στο οδοιπορικό που κάνουμε σε όλη την Αττική για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, είναι η Ανατολική Αττική. Παραδώσαμε στον αντιπεριφερειάρχη Θ. Αυγερινό κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε όλα τα γραφεία και τις διευθύνσεις της αντιπεριφέρειας.

»Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια με στόχο την ενδυνάμωση του κινήματος της ανακύκλωσης και τη ριζική αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Είναι ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, με σχέδιο, συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αυγερινό για τη συνεργασία και τη στήριξη».

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγερινός σημείωσε:

«Σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για εμάς. Υποδεχθήκαμε τον περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, ο οποίος καταβάλλει τεράστια και πολύ σημαντική προσπάθεια με στόχο να πείσουμε τους πολίτες για τη σημασία της ανακύκλωσης και την ανάγκη διάδοσης και ενίσχυσής της σε όλη την Αττική. Το 2020 είναι, όπως έχει διακηρύξει ο κ. Πατούλης, έτος ανακύκλωσης και σε αυτό το πλαίσιο θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αυτό το καινοτόμο εγχείρημα».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet