Ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στους Δήμους Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στους Δήμους Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, προχώρησε την Πέμπτη 30/4 στην παράδοση ειδικών κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών, στον δήμαρχο Ελευσίνας, Α. Οικονόμου και στον δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χ. Στάθη.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Ελευσίνας θα παραδοθούν συνολικά 100 κάδοι ανακύκλωσης και στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας 200 κάδοι. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας και των Δήμων θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά σχολεία και στα δημοτικά και δημόσια κτήρια των περιοχών.

Τον περιφερειάρχη Αττικής συνόδευσε στις παραδόσεις του εξοπλισμού ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λ. Κοσμόπουλος, ενώ παρόντες ήταν και αντιδήμαρχοι των Δήμων.

Ο Γ. Πατούλης κατά την παράδοση του υλικού επισήμανε τα εξής:

«Βασικός στόχος της Περιφέρειας είναι να επιτευχθεί μία νέα «πράσινη» αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική. Μέσα από τέτοιες ενέργειες και συνέργειες στην Αυτοδιοίκηση, δημιουργούνται οι βάσεις για την αλλαγή φιλοσοφίας και την ενδυνάμωση μέσα στην κοινωνία και τα σχολεία της, του κινήματος της ανακύκλωσης.

»Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα στη Δυτική Αττική για να παραδώσω στους Δήμους Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης. Σκοπός μας είναι να μπορέσουμε μέσα από την ανακύκλωση να βοηθήσουμε το περιβάλλον και κατ’ επέκταση να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών μας.

»Συνεχίζουμε δυναμικά την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης 2020. Γυρίζουμε σελίδα. Πάμε σε μια νέα εποχή στην οποία η Αττική μπορεί να γίνει πρότυπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

»Θέλω να συγχαρώ και τους δύο Δημάρχους και τα στελέχη των Δήμων τους για τις δράσεις που υλοποιούν για να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο να φτάσουμε τα επίπεδα των Περιφερειών άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Ο δήμαρχος Ελευσίνας σημείωσε από πλευράς του:

«Σε αυτήν την περίοδο της πανδημίας η Περιφέρεια έχει σταθεί στον Δήμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οφείλουμε να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία τη δική σας και των συνεργατών σας και για τη διάθεση των εκατό συνολικά κάδων που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακύκλωση μεταλλικών και στερεών αποβλήτων. Η πόλη πρωτοπορεί από το 2005 στα θέματα της ανακύκλωσης, υπάρχει ΚΔΑΥ όπου γίνεται μία πολύ συστηματική εργασία. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι σημαντική η βοήθεια και η συνδρομή του κόσμου της πόλης ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος. Είμαστε μια πόλη με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο το πρόγραμμα ανακύκλωσης 2020 της Περιφέρειας Αττικής».

Τέλος, ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη επισημαίνοντας ότι ο Δήμος του θα ξεκινήσει δυναμικά το πρόγραμμα ανακύκλωσης σε Μάνδρα, Βίλια, Κριεκούκι και Οινόη και δήλωσε «δεν θα απογοητεύσουμε τον περιφερειάρχη και θα καταφέρουμε να έχουμε σύντομα δυναμική δραστηριότητα στα ζητήματα της ανακύκλωσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet