Εκατοντάδες μαθητές στην περιβαλλοντική δράση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντ. Τρίτσης»
Κοινωνία

Εκατοντάδες μαθητές στην περιβαλλοντική δράση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντ. Τρίτσης»

Ακόμη περισσότερο πράσινο αποκτά το Πάρκο «Τρίτση» με την περιβαλλοντική δράση της Περιφέρειας Αττικής κατά την οποία, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία των όμορων δήμων.

Η δράση εντάσσεται τόσο στο συνολικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη συνεχόμενη αναβάθμιση του Πάρκου «Αντ. Τρίτσης», όσο και στην προσπάθεια ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς.

Οι μαθητές των σχολείων ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και μαζί με τον περιφερειάρχη Αττικής φύτευσαν δενδρύλλια, προκειμένου να εμπλουτιστεί περαιτέρω η χλωρίδα του Πάρκου, αλλά και δίνοντας ένα μήνυμα για την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος, ως απαραίτητη προϋπόθεση για καλύτερες συνθήκες ζωής στις πόλεις μας, αλλά και γενικότερα για την ανθρώπινη επιβίωση στον πλανήτη μας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνομιλώντας με τους μαθητές, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή τους στην περιβαλλοντική δράση, αλλά και για την ενσυναίσθηση που επιδεικνύουν στα θέματα προστασίας της φύσης.

«Η νέα γενιά γνωρίζει ότι η ζωή και η επιβίωση του ανθρώπινου είδους είναι άρρηκτα δεμένη από το πώς θα συμπεριφερθούμε απέναντι στο περιβάλλον. Με τη σημερινή μας δράση ενισχύουμε τους δεσμούς μας με τη φύση και τονώνουμε το αίσθημα ευθύνης που έχουμε όλοι για την προστασία του περιβάλλοντος. Το Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντ. Τρίτσης” είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για το πώς μπορούμε εντός του αστικού ιστού να δημιουργήσουμε οάσεις πρασίνου, αλλά κυρίως σημεία οικολογικής και περιβαλλοντικής αναφοράς. Ένα πάρκο που είχε αφεθεί στην τύχη του, σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε ένα πραγματικό στολίδι της Αττικής. Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια, έχουμε δεσμευτεί ότι με διαρκείς δράσεις στήριξης είμαστε αποφασισμένοι να το καταστήσουμε την καρδιά της Αττικής, έναν παραδειγματικό τόπο ευζωϊας, όπου κάθε πολίτης θα μπορεί να διακρίνει και να απολαύσει τις αξίες του αθλητισμού, την επαφή με τη φύση, τη χαλάρωση και την απόδραση από τη βοή της πόλης. Συνεχίζουμε να αλλάζουμε την εικόνα της Αττικής προς όφελος όλων των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά τη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, βεβαίως τα σχολεία που βρέθηκαν σήμερα εδώ, και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια» τόνισε ο Γ. Πατούλης.

Στην περιβαλλοντική δράση ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος, η πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντ. Τρίτσης» Σ. Μαυρίδου, η γενική διευθύντρια Μ. Χατζηαθανασίου,  η γραμματέας Α. Ζησιμάτου, μέλη του Δ.Σ. και στελέχη, καθώς επίσης ο πρόεδρος Δ.Ε. Καματερού Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού Κ. Δρόσος, ο προϊστάμενος του ΚΕΠΕΑ Μ. Χατζηεμμανουήλ, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων Γ. Ρεθυμιωτάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, εθελοντικές ομάδες, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet