Εκπόνηση μελέτης για περιβαλλοντική αναζωογόνηση περιοχών στους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εκπόνηση μελέτης για περιβαλλοντική αναζωογόνηση περιοχών στους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και οι δήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου, Ε. Μπουρνούς και Μαραθώνα, Σ. Τσίρκας, υπέγραψαν σύμβαση η οποία προβλέπει την εκπόνηση μελέτης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος ολιστικής πράσινης αναζωογόνησης στους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της μελέτης είναι η περιβαλλοντική ανάπλαση και βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, τόσο στις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, όσο και ευρύτερα στους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάσχεσης της καταστροφής που επήλθε στο μικροκλίμα στην περιοχή, να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και να αποτελέσουν ένα τόπο μνήμης των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα, αναφέρει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, η περιφερειακή αρχή επισημαίνει ότι προβλέπεται η διαμόρφωση κατάλληλης φύτευσης η οποία προστατεύει το έδαφος  από τη διάβρωση, μειώνει το θόρυβο από τον περιβάλλοντα χώρο, βελτιώνει την ποιότητα του αέρα και μειώνει τη μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Το έργο θα υλοποιηθεί  σε οικόπεδο έκτασης 11.389 τ.μ. στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και σε οικόπεδο έκτασης 6.350 τ.μ. στο Δήμο Μαραθώνα, ενώ η μελέτη έχει προϋπολογισμό περίπου 300.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί  από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Συμβάλλουμε έμπρακτα στην ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στη Ραφήνα και στον Μαραθώνα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών προκειμένου να γυρίσουν σε πλήρη κανονικότητα και να θεραπεύουν τις πληγές τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet