Ενεργειακή αναβάθμιση για το δημαρχείο Καισαριανής
Κοινωνία

Ενεργειακή αναβάθμιση για το δημαρχείο Καισαριανής

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, υπέγραψε την απόφαση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, εξοικονόμησης ενέργειας στο κτήριο του δημαρχείου Καισαριανής, προϋπολογισμού 914.000 ευρώ, παρουσία του δημάρχου Καισαριανής, Χ. Βοσκόπουλου, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση, κατά την υπογραφή που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκε επίσης ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την  Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020), Άξονας Προτεραιότητας 4.

Η πρόσκληση που έχει εκδοθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας αφορά σε 54 Δήμους (εξαιρούνται οι Δήμοι που συμμετέχουν σε ΟΧΕ/ΒΑΑ) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 24,9 εκατ. ευρώ, ενώ ο κάθε Δήμος έχει συγκεκριμένο επιλέξιμο προϋπολογισμό για την υλοποίηση των παρεμβάσεών του, ανάλογα με το πληθυσμιακό του μέγεθος, όπως υπογραμμίζει η περιφερειακή αρχή.

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του δημαρχείου Καισαριανής και ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

  1. Αντικατάσταση κουφωμάτων.
  2. Εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας.
  3. Θερμοϋγρομόνωση δώματος.
  4. Αντικατάσταση επικάλυψης αιθρίου.
  5. Αναβάθμιση συστήματος κλιματισμού (Ψύξη και Θέρμανση κτιρίου) μέσω της αντικατάστασης Υδρόψυκτου Ψύκτη, αντικατάστασης Λέβητα, αντικατάστασης FCU, αντικατάσταση αντλιών Συστήματος Ψύξης, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου.
  6. Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων.
  7. Εγκατάσταση συστήματος BMS.
  8. Εγκατάσταση Φ/Β Συστήματος.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και απολύτως απαραίτητες (για τη λειτουργία του κτηρίου και για την ασφάλεια των χρηστών-επισκεπτών) εργασίες συντήρησης, σημειώνει η διοίκηση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Αξιοποιώντας ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, επιβραβεύουμε και  στηρίζουμε Δήμους όπως η Καισαριανή που εστιάζουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση για την ποιοτική βελτίωση της ζωής των πολιτών. Πρόκειται για ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να επικεντρώσουμε τις πολιτικές μας.

»Σε συνεργασία με τους Δήμους εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε  την Αττική σε μία “πράσινη Περιφέρεια”, βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του, ο κ. Βοσκόπουλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι κάθε παρέμβαση που συμβάλλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση είναι πολύ σημαντική.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet