Ενεργειακή αναβάθμιση δύο σχολείων του Δήμου Διονύσου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενεργειακή αναβάθμιση δύο σχολείων του Δήμου Διονύσου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, υπέγραψε την απόφαση για την υλοποίηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε δύο σχολεία, τα Γυμνάσια Άνοιξης και Δροσιάς, στον Δήμο Διονύσου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, παρουσία του δημάρχου, Ι. Καλαφατέλη.

Κατά την υπογραφή, που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Διονύσου, Σ. Κριεμάδης και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020), Άξονας Προτεραιότητας 4.

Η πρόσκληση που έχει εκδοθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας αφορά σε 54 Δήμους (εξαιρούνται οι Δήμοι που συμμετέχουν σε ΟΧΕ/ΒΑΑ) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 24,9 εκατ. ευρώ. Ο κάθε Δήμος έχει συγκεκριμένο επιλέξιμο προϋπολογισμό για την υλοποίηση των παρεμβάσεών του, ανάλογα με το πληθυσμιακό του μέγεθος.

Ειδικότερα θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:

Γυμνάσιο Άνοιξης

  • Αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα συστήματα χαμηλού συντελεστή θερμοπερατότητας.
  • Παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης του κτιρίου (αλλαγή λέβητα, κυκλοφορητή και τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης).
  • Αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες εξοικονόμησης (LED).

Γυμνάσιο Δροσιάς

  • Αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα συστήματα χαμηλού συντελεστή θερμοπερατότητας.
  • Τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμοπρόσοψης
  • Θερμομόνωση δώματος.
  • Αντικατάσταση Λέβητα.
  • Αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες εξοικονόμησης (LED).

Με την εφαρμογή τα παραπάνω προτάσεων και τα δύο σχολεία θα αναβαθμιστούν κατά δύο ενεργειακές κατηγορίες, από Δ σε Β και θα εξοικονομείται ενέργεια 142.762 kWh/yr.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Σε συνεργασία με τους Δήμους και αξιοποιώντας ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε την Αττική σε μία «Πράσινη Περιφέρεια», βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών. Η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στις επόμενες γενιές».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Διονύσου Ι. Καλαφατέλης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη, υπογραμμίζοντας τα οφέλη για τον Δήμο από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet