Ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολικά κτήρια στον Δήμο Νέας Σμύρνης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολικά κτήρια στον Δήμο Νέας Σμύρνης

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, υπέγραψε την Πράξη για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε σχολικά κτήρια του Δήμου Ν. Σμύρνης, συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, παρουσία του δημάρχου Ν. Σμύρνης, Σ. Τζουλάκη, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Στη συνάντηση, με αφορμή την υπογραφή, συμμετείχαν επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Δ. Νάνου και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις θα γίνουν στα εξής σχολεία:

  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης.
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης.
  • 1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης.
  • 1ο Λύκειο Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα έργα συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση κουφωμάτων, εξωτερική θερμομόνωση τοίχων, θερμοϋγρομόνωση δώματος, αντικατάσταση του λέβητα κεντρικής θέρμανσης, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος (Net Metering).

Η περιφερειακή αρχή επικσημαίνει, πως οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του Ε.Π. «Αττική». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η διοίκηση σημειώνει πως μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤΤ088 της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, έχουν ενταχθεί 32 Δήμοι με συνολικό προϋπολογισμό 27 εκατ. ευρώ, ενώ είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης κυρίως νησιωτικοί Δήμοι, με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό 6,7 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Τζουλάκης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της για την ποιοτική βελτίωση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας αλλά και την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της πόλης.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνουμε σε δράσεις υπέρ της ενίσχυσης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου των πόλεων μας, αλλά και την προσήλωση στο στόχο μας να μετατρέψουμε την Αττική σε μία πιο “πράσινη” Περιφέρεια, επενδύουμε σε δράσεις τέτοιου είδους που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Με τον δήμαρχο Ν. Σμύρνης, Σ. Τζουλάκη, έχουμε άριστη συνεργασία και σε αυτό το πλαίσιο δρομολογούμε για την πόλη του πολλά σημαντικά έργα, προς όφελος των πολιτών. Με γρήγορο βηματισμό και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε το έργο μας για να αλλάξουμε την Αττική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet