Ενεργοποιήθηκε η γραμμή 1110 για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους πυροπαθείς της Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενεργοποιήθηκε η γραμμή 1110 για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους πυροπαθείς της Αττικής

Στο τηλεφωνικό Κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ θα μπορούν να απευθύνονται από σήμερα (10/8) οι πυροπαθείς συμπολίτες μας που επιθυμούν ψυχολογική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, το τηλεφωνικό κέντρο ενισχύθηκε με τη συμμετοχή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, οι οποίοι θα παράσχουν συμβουλές και θα υποστηρίζουν πυρόπληκτους.

Σε περίπτωση που η επιστημονική ομάδα το κρίνει αναγκαίο, κινητές μονάδες ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών θα μεταβαίνουν στα σημεία που βρίσκονται οι πολίτες, για να τους παράσχουν και από κοντά την κατάλληλη υποστήριξη. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ. 

Οι σχετικές δράσεις συντονίζονται από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Γ. Κεχρή, τον συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, δρ. Πάνο Ευσταθίου και τη γενική διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής, Α. Μεγάλου.

Με αφορμή την ενεργοποίηση του τμήματος ψυχολογικής υποστήριξης 1110 ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ επισημαίνει:

«Στη μεγάλη αυτήν εθνική τραγωδία, θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση των συμπολιτών μας, που επλήγησαν από τον πύρινο εφιάλτη. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια και κανείς δεν θα μείνει μόνος του. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ανακούφιση και τη στήριξή τους. H Περιφέρεια Αττικής, το ανθρώπινο ιατρικό και επιστημονικό δυναμικό μας βρίσκονται δίπλα στους πυροπαθείς συμπολίτες μας. Είμαστε στη “πρώτη γραμμή” της προσπάθειας στήριξης των πληγέντων και στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι τους και σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Οι ομάδες των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους και θα δίνουν οδηγίες προς τους πολίτες, προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστούν τις τραγικές επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών, που είχαν ως συνέπεια να χάσουν τις εστίες και τις περιουσίες τους».     

Τέλος, η διοίκηση της Περιφέρειας επισημαίνει ότι συνεχίζουν το έργο τους και τα μικτά κλιμάκια  εθελοντών ιατρών, νοσηλευτών και ψυχολόγων του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Χθες (9/8) το πρωί ο κ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλη και Υγείας, Γ. Κεχρή, επισκέφθηκε τα μικτά κλιμάκια που έχουν αναλάβει δράση και βρίσκονται στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία τροφοδοσίας, που έχουν δημιουργηθεί, από την Περιφέρεια Αττικής, για τους πυρόπληκτους στις Αφίδνες, στους Θρακομακεδόνες, στη Βαρυμπόμπη, τον Άγιο Στέφανο, το Κρυονέρι και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet