Ενημερωτική εκδήλωση από Περιφέρεια Αττικής και ΕΔΔΥΠΠΥ στην 85η ΔΕΘ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενημερωτική εκδήλωση από Περιφέρεια Αττικής και ΕΔΔΥΠΠΥ στην 85η ΔΕΘ

Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του Ελληνικού Διαδημοτικού  Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται αύριο, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, στο Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής (θέση 9), ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα «Πρόληψη, η καλύτερη προοπτική για το Σύστημα Υγείας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναπτυχθεί ο ρόλος του Δικτύου και η σημαντική συμβολή του στον τομέα της Πρόληψης και της Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας τα τελευταία χρόνια. 

Ειδική αναφορά θα γίνει στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου του ΕΔΔΥΠΠΥ, ενώ έμφαση θα δοθεί στην καινοτόμο δράση του Δικτύου και τα ΚΕΠ Υγείας, που έχουν ξεκινήσει το 2013 μέσω ΕΣΠΑ και σήμερα έχουν επεκταθεί σε 145 Δήμους σε όλη την επικράτεια.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της ανάγκης των τοπικών αρχών να θέσουν ως κεντρικό άξονα τη χάραξη και υλοποίηση της πολιτικής τους, την Υγεία και την Ποιότητα ζωής των πολιτών, καθώς και την εναρμόνισή της σε θέματα Πρόνοιας, Περιβάλλοντος, Οικονομίας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, τη μεθοδολογία και τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

18:00 – 18:15 «Πρόληψη – Η Καλύτερη Προοπτική για το Σύστημα Υγείας», Γιώργος Πατούλης – πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & περιφερειάρχης Αττικής

18:15 –18:20 «Παρουσίαση των Δράσεων του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας», Ιωάννης Λώλος – δήμαρχος Ηγουμενίτσας

18:20 – 18:30 «Προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ & των ΚΕΠ Υγείας», Μαρία Αϊδίνη – γενική διευθύντρια ΕΔΔΥΠΠΥ

18:30 – 18:35  «Παρουσίαση του Λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας», Μαριάνθη Χατζηκωνσταντίνου – υπεύθυνη της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας

18:35 – 18:40 «Παρουσίαση του προγράμματος Υγιείς Πόλεις», Νταίζη Παπαθανασοπούλου – συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ.

Λόγω περιορισμού παρευρισκομένων υπό τις συνθήκες της πανδημίας πρέπει να υπάρξει ηλεκτρονική δήλωση στο: https://forms.gle/ih5UVckzovgXVpgk7

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet